Daarom is een orgasme het lekkerste op aarde

Klaarkomen kun je voelen van je hoofdkruin tot aan je tenen. Het wordt niet voor niets ‘het lekkerste gevoel op aarde’ genoemd. Neurowetenschapper professor Adam Safron komt met een verklaring.

Hij en zijn team van de Amerikaanse Northwestern University, brachten in kaart hoe ritmische stimulatie onze hersenactiviteit verandert. Volgens Safron zijn onze zenuwcellen tijdens seks zodanig gefocust dat we in een soort trance terechtkomen. Daarbij worden we tevens afgesloten van alles om ons heen en zijn we alleen nog maar bezig met dat genotsgevoel.

Om de trance in kaart te kunnen brengen, kwam Safron met een model waarin ritmische seksuele betrekkingen en de invloed op ons brein is geanalyseerd. “Vantevoren wisten we dat bepaalde gebieden in de hersenen oplichten wanneer mensen een orgasme hebben, maar we konden er niet de vinger op leggen waarom ze zo aanvoelen.”

Het resultaat is een sensatie die we op geen enkele andere manier kunnnen bereiken: “Seks is een bron van aangename gewaarwordingen en een emotionele verbinding, maar daarnaast is het een veranderde vorm van bewustzijn,” legt Safron uit.

Lees ook:Wat een orgasme allemaal met de hersenen van een vrouw doet
Lees ook:Hersenonderzoekster scant eigen orgasme
Lees ook:Klaarkomen in een MRI-scan van Universiteit Groningen levert nuttige ontdekking op
Lees ook:Vrouwen komen door masturbatie anders klaar dan door seks met partner
Lees ook:Van een orgasme word je slimmer dan van sudoko

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>