De orgasme-kloof

Bijna de helft van de jonge meisjes heeft regelmatig pijn tijdens het vrijen. Daarnaast hebben vrouwen maar 35 à 50% kans op een orgasme bij de seks, terwijl dat bij mannen 95% is. Wat doen we verkeerd? De Nederlandse seksuoloog Rik van Lunsen weet raad: “Een vrouw kan óók een erectie krijgen. Seks is niet zomaar op een paar knopjes drukken, en klaar.”

Seksuoloog Rik van Lunsen bracht samen met prof. Dr. Ellen Laan het boek ‘Seks – Een leven lang leren’ uit, dat als doel heeft om ons meer plezier tussen de lakens te verschaffen. En daar is behoefte aan, want nog steeds is het een vaakgehoorde klacht dat vrouwen pijn hebben tijdens het vrijen.

“Het is één van de opvallendste conclusies uit veel verschillende Noord-Europese studies bij vrouwen,” beaamt van Lunsen. “Pijn tijdens de seks betekent meestal – tenzij er een medische oorzaak is, dat vrouwen penetratie toestaan op een moment dat ze er niet aan toe zijn. Ze zijn onvoldoende ontspannen en opgewonden en dus niet vochtig genoeg.”

Lees ook:Pijn = stop
Lees ook:Een kwart van de vrouwen ervaart weleens pijn bij het vrijen
Lees ook:MARGRIET ontdekte het: vrouwen komen vaker klaar!
Lees ook:Seks: doe het met plezier óf niet
Lees ook:Pijn bij de seks: dit kan verlichting geven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>