Jong van geest zijn in een ouder wordend lichaam geeft fantastische seks

Sexy Grey

Blijven bewegen, smeren, een bootje wellicht of een plastisch chirurgische operatie. We zijn hier in het westen allemaal gefocust op het zo oud mogelijk worden, maar het vooral niet willen zijn. Ouder worden is slecht nieuws. Nu er is ook goed nieuws en niet voor het eerst: de seks wordt beter met de jaren.

Zo blijkt uit een studie van de universiteit van Waterloo onder 1100 mensen tussen de 45 en 75, gedurende 10 jaar, die gepubliceerd is in het vaktijdschrift ‘Journal of Sex Research’.

“Seksualiteit bij ouderen blijft een taboe-onderwerp, en we bekijken het vaak door een negatieve bril,” aldus professor Steven Mock. “Precies daarom wilden we deze dit onderzoek uitvoeren. En we ontdekten dat ‘jong van geest’ zijn, resulteerde in een beter seksleven.

Zoals gemeld: dit onderzoek is niet de enige in zijn soort. Een recente bevraging van Natural Cycles, een anticonceptie app, wees al uit dat vrouwen boven de 36 jaar vinden dat ze betere orgasmes hebben. Bovendien voelt 80% van hen zich zekerder en seksueel aantrekkelijker, afgezet tegen 40% van de vrouwen tussen de 24 en de 35.

“De kwaliteit van ons seksleven is voor velen nu eenmaal ontzettend belangrijk, en het is al bewezen dat het onze relaties sterker maakt én tal van gezondheidsvoordelen heeft”, aldus Mock.

Het wordt nog beter: oudere vrouwen gaven aan vaker en beter klaar te komen. 86% meldde in de afgelopen 4 weken nog seksueel actief te zijn geweest. “Op oudere leeftijd hebben mensen zich meestal verzoend met hun lichaam en onzekerheden,” legt relatietherapeute Tara Saglio uit. “Bovendien ervaren ze minder prestatiedruk. Al die onzekerheden, zoals’Ben ik te dik?’ ‘Te dun?’ ‘Ben ik saai in bed?’, doen er niet meer toe. Bovendien zijn mensen die zich in een liefdevolle relatie bevinden niet meer bang om aan te geven wat ze zelf graag hebben.”

Lees ook:Senioren & seks: kwaliteit en kwalitijd in plaats van kwantiteit
Lees ook:Menopauze? Vrouwen 50+ genieten meer dan ooit van seks
Lees ook:Religie & seks
Lees ook:60+ vrouwen zijn seksueel actiever dan je denkt
Lees ook:Gezond levende mensen hebben vaker en lekkerder seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>