Toothing?

Een paar weken geleden vertelde ik een groep vrienden nog enthousiast dat je door je mobiele telefoon seks met de conducteur zou kunnen hebbben. Groot was mijn teleurstelling dan ook, toen ik op internet las dat de Bluetooth-legende volledig verzonnen was.

Al in 2004 kwamen er berichten in de media over de nieuwe toepassing Bluetooth. De draadloze technologie Bluetooth in mobiele apparatuur, zou tot een onvoorziene toepassing hebben geleid: anonieme seks met vreemden.Zo staat er te lezen in een bericht op internet dat het al een ware rage aan het worden is in Engeland. Normaal wordt Bluetooth gebruikt om bijvoorbeeld een printer zonder draden te laten praten met een pc of een mobieltje met een headset, maar volgens het bericht hebben enthousiastelingen ook ontdekt dat de techniek heel geschikt is om contact te leggen met potentiële sekspartners.

Toothing is een vorm van anonieme seks met vreemden. Normaal gesproken in de een of andere vorm van openbaar vervoer of in een afgesloten gebied zoals een conferentie of seminar, zo omschrijft de aan het nieuwe fenomeen gewijde site ‘A Beginners Guide to Toothing’.

Het idee is dat de initiatiefnemer een mede-Bluetooth-gebruiker een kort berichtje stuurt met de simpele boodschap ‘Toothing?’ Als de andere partij geïnteresseerd is, kan een ontmoetingsplek worden afgesproken. In veel gevallen is dat volgens kenners een openbaar toilet.

Oh, dat klonk echt geweldig spannend en ik weet zeker dat er mensen waren die eraan mee deden. Maar helaas, het is allemaal niet waar. Het is een grap van de Britse gamesjournalist Ste Curran.

Het hele fenomeen is verzonnen door Curran en een vriend. Curran werd geïnspireerd door de onthulling van de Britse tabloid ‘The Sun’ dat voetballer Stan Collymore deed aan ‘dogging’, seks in het openbaar met vreemden. Door het artikel over Collymore sprak opeens half Engeland over ‘dogging’. “We waren benieuwd of een eigen buzzwoord konden creëren”, zei Curran.

Volgens Curran is ‘toothing’ een combinatie van ‘dogging’ en Bluejacking (‘inbreken’ op een mobiele telefoon die is uitgerust met Bluetooth). Samen met zijn vriend schreef hij het ‘toothing’-forum vol met berichten.

Curran stuurde een bericht naar de gadgetsite Gizmodo. Daar verscheen het eerste artikel. Daarna ging het balletje rollen. Nieuwssites, kranten, tv-zenders en persbureaus doken op het verhaal.

Curran vindt het hilarisch dat mensen het fenomeen ‘toothing’ serieus namen. “Toothing, het versturen van een seksueel bericht naar een willekeurige telefoon in een volle trein, is net zoiets als naar een drukke nachtclub gaan, een steen met een liefdesbrief eraan op de dansvloer gooien en hopen dat degene die de steen raakt, met je naar bed wil gaan. Het is technisch mogelijk, maar het gebeurt nooit.”

Lees ook:Wraak-porno alert: lerares moet ontslag nemen
Lees ook:Smartphone i.p.v. sigaretje na de seks
Lees ook:Scarlett Johansson reageert voor het eerst op haar uitgelekte naaktfoto’s
Lees ook:Android-gebruikers zijn perverser dan iPhoners
Lees ook:Seks: haantje de voorste met nieuwe media

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Toothing?

 1. Dimitry

  Er is zelfs in een aflevering van CSI Miami aandacht besteed aan dit onderwerp. Dus zelfs als het onzin in kan hiermee nog wel een nieuwe hype onstaan.

  Schijnt dat je ook gewoon als je Bluetooth aan hebt staan een profiel kan laten zien aan andere die je info inlezen op hun telefoon.

  Dus wie weet misschien word dit wel de hype van morgen.

    /   Reply  / 
 2. grotebeer

  En toch zit er iets in… het zal je verbazen als je kijkt wie allemaal zijn blue tooth aan heeft staan in bijvoorbeeld een restaurant. Helaas heb ik de knop om ongewenst te spammen in ander mans telefoon nog niet gevonden….

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>