Internetseks leidt tot seksuele revolutie?

Een kwart van de jongeren heeft seks via internet. Het AD heeft het al over een nieuwe seksuele revolutie. Wat houdt dat dan in? Dat is vooral je kleren uittrekken voor de webcam………..

Hoewel alle autoriteiten vooraan staan om te roepen dat dit allemaal de normaalste zaak van de wereld is en dat die kinderen precies weten waar ze mee bezig zijn en het nog leuk vinden ook, sluit ik me liever aan bij Désanne van Brederode die in haar column in Buitenhof iets genuanceerder is.

Désanne vraagt zich af of het echte vrijheid is, of dat die meisjes wéér, net als in de jaren ’70, ten tijde van een andere periode van enorme seksuele vrijheid, doen wat mannen willen omdat ze niet preuts willen over komen.

Ik wil eigenlijk nog een stapje verder gaan: ik geloof er helemaal niets van dat de jongeren het echt leuk vinden om op internet hun kleren uit te moeten trekken om de aandacht van de mannen en vrouwen aan de andere kant niet te verliezen.

De tijden zijn misschien veranderd, maar seks is nog altijd iets kwetsbaars, iets dat je in alle rust moet ontdekken. Ik ben blij dat ik mijn eerste vrijpartij gewoon in mijn eigen bed, met een onhandig vriendje onder de dekens heb mogen beleven. Dat was al eng genoeg.

Lees ook:Jongeren hebben veel last van online seksuele intimidaties
Lees ook:Ke$ha schrijft k*ttekst, pardon vagina-lied
Lees ook:Mannelijke kunstliefhebber piemelnaakt voor Venus in Florence
Lees ook:Extra geld nodig voor seksvoorlichting?
Lees ook:Een suikerarrangement: nu ook in Nederland en België

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Internetseks leidt tot seksuele revolutie?

  1. belle

    Zelf heb ik 2 zoons,en heb er altijd op gehamerd dat ze vrouwen met respect behandelen. Dat doen ze ook, maar als ik de verhalen hoor van hun vriendinnen die zo schaamteloos achter hun aanlopen en allelei uitnodigingen mailen en msn ennen, (wat mij het schaamrood naar de kaken doet vliegen, gezien de tekst) Dan vraag ik me af of we die jongens niet meer moeten beschermen tegen de meisjes van tegenwoordig.En de dames drinken tegenwoordig meer en zijn vaker dronken dan de jongens. Mijn zoons drinken niet eens. En omdat het dus jongens zijn vinden ze het allemaal prachtig.

      /   Reply  / 
  2. jakobien

    volgens mij zijn ze dus allemaal de draad een beetje kwijt op het moment. denk je niet?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>