EO eindelijk los op seks

Hoera, het is gelukt. Nederlandse EO-vaders praten met hun puberkinderen over seks! Ik weet niet wat de moeders doen, dat vermeldt het bericht niet. Maar het komt in ieder geval door het nieuwe EO-programma “40 dagen zonder seks”.

Vorige week was de eerste uitzending waarin jongeren centraal staan die teveel seks hebben zonder gevoel. De redactie van het programma werd deze week overspoeld met positieve reacties. “Jongeren bieden zich spontaan aan voor een volgende serie en enthousiaste vaders melden ons dat ze naar aanleiding van het programma eindelijk met hun pubers over seks praten,” vertelt eindredacteur Frank van der Velde.

Daarnaast zijn flinke discussies losgebarsten op o.a. www.eo.nl/40dagenzonderseks. Het programma scoorde deze week in totaal 701.000 kijkers en was afgelopen donderdag het best bekeken tv-programma op Uitzending Gemist punt nl.

De EO probeert in het programma jongeren duidelijk te maken dat seks ook met gevoel heel leuk kan zijn. De eerste jongere was vorige week te zien: Niels neukte zomaar wat in het rond. Maar na 40 dagen afzien, was hij om: hij wilde toch wel een aardig vriendinnetje waarmee hij ook kon praten.

Goed gedaan van de EO en ik vind het heel knap dat ik het woord God een hele uitzending niet heb gehoord. Toch zit er natuurlijk wel iets bekeerderigs in: van casual sex moesten we toch liever allemaal aan de wat meer gevoelige seks met iemand die je aardig vindt. Maar voor een keer ben ik het met de EO eens.

Lees ook:40 dagen zonder seks nu al een succes
Lees ook:40 dagen en nachten zonder seks
Lees ook:EO op zoek naar seks met liefde
Lees ook:Wat je niet doodmaakt, maakt je sterker
Lees ook:40 dagen met seks ook lastig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>