Booty Call: dat is ‘ik wil met je naar bed’, maar dan verpakt

Sinds de komst van mobiel internet, geven jongeren aan steeds minder te telefoneren.

Een ‘booty call’, dat wil zeggen: iemand bellen met als enig doel met diegene het bed in te duiken, gebeurt dan ook steeds vaker via andere communicatiekanalen…………..

Zo blijkt uit onderzoek in opdracht van een Nederlandse aanbieder van mobiele telefonie onder 1121 mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot en met 29 jaar, waarvan de helft gebruik maakt van mobiel internet.

Zo’n ‘booty call’ (een vaak enigszins verpakt seksverzoekje dus) gebeurt tegenwoordig steeds vaker via sms (45%), maar ook via WhatsApp (9%), Facebook (5%), e-mail (4%) en zelfs Twitter (1%).

Hoewel de helft van de jongeren met mobiel internet ervaring heeft met booty calls, gaat slechts 1 op de 6 hier weleens op in.

De verzoeken komen wel bijna altijd direct na het versturen aan, aangezien 95% van de ondervraagden de mobiel altijd of bijna altijd aan heeft staan. 90% geeft dan ook aan altijd mobiel bereikbaar te willen zijn voor vrienden.

Andersom wordt hetzelfde verwacht, de helft is van mening dat vrienden ook altijd bereikbaar moeten zijn. Maar liefst 62% maakt zich dan ook wel eens zorgen om vrienden wanneer zij niet meteen reageren op belletjes of sms’jes.

Lees ook:Jongeren hebben veel last van online seksuele intimidaties
Lees ook:Jongeren eerder gefrustreerd door gebrek aan internet dan door gebrek aan seks
Lees ook:Hyper-sms’ende pubers hebben eerder en meer seks
Lees ook:Aids is doodsoorzaak nummer 1 in Ermelo
Lees ook:Sexting is geen safe ding!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>