Van pilote in het Duitse leger tot Europa’s grootste seks-pioniere

Duitslands grootste seksproducente is het beursgenoteerde Beate Uhse AG, naar haar gelijknamige oprichtster.

In de oorlogsjaren was Uhse (1919-2001) pilote in het Duitse leger en werd ze neergehaald boven Engeland en gevangen genomen.

De zwaar gewonde Uhse herstelt, overleeft de oorlog en keert terug naar Duitsland, waar ze een weduwnaar trouwt.

Via contact met de Kerk verbaast Beate zich over hoe er met vrouwen en hun zelfbeschikking wordt omgegaan en ze start al snel met een geschrift ter ‘uitleg’ van seksualiteit en eigen lichaamsbeschikking.

Onder de titel ‘Kommen Kinder durch den Nabel?’ is zij de eerste die in het Duitsland van de 50′er jaren zowel voor groot als klein seksuele voorlichting en vrijheid nastreeft.

In 1951 richt ze met 4 anderen het Versandhaus Beate Uhse op, dat condooms en boeken over seksuele hygiëne verkoopt. 10 jaar later heeft het bedrijf 5 miljoen klanten.

Vervolgens opent ze in 1961 in Flensburg de eerste sekswinkel ter wereld. Tegenwoordig zijn er in Duitsland 52 filialen. In Berlijn bevindt zich het Beate Uhse Erotic museum enigszins vergelijkbaar met het Sexmuseum in Amsterdam.

Inmiddels vallen vele erotiekketens onder haar naam en label Beate Uhse, in Nederland vooral bekend door Christine le Duc en PABO.

Ter gelegenheid van het feit dat het 10 jaar gelden is dat de sekspioniere overleed, maakte Hansjörg Thurn een biopic over haar leven met Franka Potente in de rol van Beate Uhse..

Lees ook:Levensverhaal erotica-gigante Beate Uhse wordt verfilmd
Lees ook:Internetporno laat Duitse eroticagigant wankelen
Lees ook:Prijzenoorlog in dildoland
Lees ook:Pensionado’s dromen van vreemdgaan met permissie
Lees ook:Seksspeeltjes van Christine le Duc binnenkort bij de HEMA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>