Wat mannen allemaal met hun penis doen en deden

De penis wordt al eeuwen gezien als het symbool van vruchtbaarheid en mannelijkheid.

De fallus fascineert de mensheid vanaf de prehistorie tot aan nu toe……

Een boek enkel en alleen over de penis: de verering, de versiering, maar ook de verminking ervan. Dat is wat ‘De Fallus’, het nieuwste boek van Johan Mattelaer, allemaal in zich heeft.

Er wordt een overzicht gegeven van de culturen en religies waarbij de fallus vereerd werd, soms nog tot aan vandaag de dag. Van de peniskokers die de papoea’s in Nieuw Guinea dragen, tot de moderne genitale piercings en tatoeages: versiering van de mannelijke geslachtsdelen is iets van alle tijden en culturen.

Net zoals de rituele besnijdenis of het ritueel doen bloeden van de penis. Vaak gaan deze rituelen gepaard met initiatieriten of nemen ze een symbolische plaats in de religie in. Ook castraatzangers komen aan bod en eunuchen die toezicht hielden in de harems maar ook over castratie als medische therapie.

Johan Mattelaer is uroloog. Dit boek is het resultaat van jarenlange lectuur en vele reizen. De fallus is een rijkelijk geïllustreerd standaardwerk voor iedereen met een brede interesse in kunst en cultuur, religie, symboliek en geschiedenis. Ook de rollen van de penis in de hedendaagse kunst en in de psychiatrie komen aan bod.

‘De Fallus’, Johan Mattelaer, Davidsfonds Uitgeverij, €34,95 

Lees ook:Expo piemels kijken ongekend succes
Lees ook:Enorme lullen in optocht voor Japans penis-festival
Lees ook:Mega protest-penis genomineerd voor kunstprijs
Lees ook:Goedele: een vrouw met en over ballen
Lees ook:Johan Vlemmix: van Maxima via Kontfluit naar Vagina

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>