Waarom een designervagina als grote schaamlippen lekkerder zijn?

Designervagina’s zijn hot.

Amateuristische chirurgen proberen vrouwen in het moderne westen operaties aan hun edele delen aan te smeren waar zij zogenaamd jonger en aantrekkelijker van worden en waar ze ook nog eens meer plezier in seks door zouden krijgen.

Het schoonheidsideaal is de zogenaamde Playboy-look: grote opgepompte borsten en een vagina die is weggeshopt (of geopereerd dus) zoals die van de speelpoppen uit de jeugd van de eigenaressen.

Geen haartje, geen flupje, geen ongelijkheid mag er zichtbaar zijn. Pure angst voor het echte vrouwelijke.

Documentairemaakster Sunny Bergman was in 2007 een van de eersten die deze praktijken aan de kaak stelde met haar documentairereeks ‘Beperkt Houdbaar’.

Nu is ze letterlijk en figuurlijk nog een stapje verder gegaan……

Voor de VPRO maakte ze de 4-delige serie ‘ Sunny Side Of Sex’, waarvoor ze afreisde langs de grenzen van ons denken over seksualiteit, de liefde, vrouwelijkheid en het lichaam. Vanuit een persoonlijk betrokken perspectief was ze in Oeganda, China, Cuba en India op zoek naar verrassende denkbeelden, die aan onze eigen westerse ideeën wrikken over wat normaal is, of hoort te zijn.

Met haar documentaires laat Sunny zien dat in het liberale Nederland, dat seksueel bevrijd lijkt te zijn, toch dogma’s en vastgeroeste conventies bestaan. Seks is veel complexer en boeiender dan wat we dagelijks voorgeschoteld krijgen.

Met een open en vragende houding en door ook haar eigen verhaal te delen, komt Sunny Bergman dichtbij de belevenis van zeer verschillende vrouwen die haar uiteenlopende zonnige en minder zonnige kanten van seksualiteit en relaties laten zien. Ontmoetingen die vraagtekens zetten bij de ideeën die wij hebben over ons lichaam en seksualiteit.

Zo is het in Oeganda gewoon dat meisjes seksles krijgen van hun tante en al jong leren hun schaamlippen op te rekken. Want hoe groter, hoe lekkerder de seks.

Waarom willen we hier in hemelsnaam dan designervagina’s? Hoe komt het dat er zoveel nadruk ligt op jong zijn, als je op hoge leeftijd juist meer schijnt te genieten? Waarom genoegen nemen met uitsluitend fysiek genot, terwijl seks een goddelijke ervaring kan zijn? En waarom laten we ons liefdesleven verstikken door zorgen over de huur en de afwas?

En om ons geheugen op te frissen nog even een korte compilatie van Bergmans ‘Beperkt Houdbaar’….


‘Sunny Side Of Sex’, vanaf 27 oktober 4 weken lang op NED 1


Lees ook:Sunny Bergman voor documentaire opnieuw met de benen wijd
Lees ook:Met hoeveel verschillende partners had jij seks?
Lees ook:Seks-yoga geeft Indiase vrouwen groot genot
Lees ook:Tent & Seks: Sunny Bergman over de mannelijke kunne
Lees ook:DOCU SLETVREES?: man is stoer, vrouw is hoer

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Waarom een designervagina als grote schaamlippen lekkerder zijn?

  1. Pingback: Sunny Bergman voor documentaire opnieuw met de benen wijd | Seks

  2. Pingback: Seks-yoga geeft Indiase vrouwen groot genot | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>