Als je op een receptie vertelt dat je 8 maanden geen seks hebt gehad, valt er een doodse stilte

Raar, maar waar. Op het hebben van veel seks (slechte dan wel goede) rust totaal geen taboe. Op het hebben van geen seks echter wel.

Studenten noemen het pandapunten, maar die willen dan ook eigenlijk graag meer seks. De groep aseksuelen groeit, maar erg prominent zijn ze niet in de media aanwezig……

Dat ondervond ook Annick Ruyts, die bij onze zuiderburen [email protected] maakt.

Na lang zoeken vond de redactie een vrouw die aseksueel is en die wilde praten, weliswaar anoniem en onherkenbaar in beeld.

“Ik kon heel slecht inschatten wat het moeilijkst bespreekbaar zou zijn”, vertelt Annick in het Vlaamse Nieuwsblad. “Dit specifieke onderwerp lag blijkbaar erg gevoelig. Dat de dame anoniem wil getuigen, vind ik perfect verdedigbaar. Zoiets moet je respecteren.”

Een therapeute vertelde aan Annick dat zij niet verrast was door het taboe rond geen zin in seks . Ze gaf het voorbeeld van een receptie. Als je daar staat op te scheppen dat je pas een zweepje en olie hebt gekocht en elkaar weleens vastbindt, hangt iedereen aan je lippen. Als je vertelt dat jij en je vrouw al 8 maanden geen seks hebben gehad, valt er een doodse stilte.

De presentatrice stelde vast dat er genoeg terreinen zijn in de seksuele sfeer waar mensen liever niet over praten: “Taboes zou ik het niet echt noemen, maar zelfbevrediging en seks op hogere leeftijd: daar wordt opvallend weinig over gesproken.”

Annick Ruyts wil in haar driedelige reeks seks op een normale manier benaderen en ook misverstanden uit de wereld helpen.

Lees ook:In Den Haag trek je een soa-test als een kroket uit de muur
Lees ook:Hoe je een voormalig sekspartner laat weten dat je een soa hebt….
Lees ook:Het leger der aseksuelen: ‘Cake is better than sex’
Lees ook:Niks is te dol voor de realdoll sekspop
Lees ook:Man bijt vrouw in vagina en mag nu 5 jaar ‘brommen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>