Documentaire over ouderen en seks wint Seksuologie-prijs

Menna Laura Meijer heeft vanmiddag de NVVS Seksuologie Mediaprijs 2014 gekregen voor haar documentaire ’69: Liefde Seks Senior’. Daarin zijn 5 alleenstaande ouderen of stellen te zien die nog actief genieten van seksualiteit.

Ondanks de beperkingen van een ouder lijf of verlies van hun geliefde, hebben ze weer veel plezier in seks. Met een andere partner of door gebruik van seksspeeltjes. Zeer open en rustig vertellen de geportretteerde senioren over liefde, lust en seks in heden en verleden.

De prijsuitreiking geschiedde tijdens het Nationaal Congres Soa*HIV*Seks tijdens deze WereldAidsDag in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

Middels de Mediaprijs stimuleert de NVVS mediaprofessionals om kleurrijke, degelijke en gebalanceerde informatie over seksualiteit te verstrekken.

‘Het is een film die blijft hangen’, volgens het juryrapport. ‘Een frisse en openhartige focus op seksualiteit ~niet alleen heteroseksualiteit~ van ouderen, een onderwerp waar te weinig aandacht aan wordt besteed. Een pleidooi voor slow love en slow seks en voor het feit dat seks voor deze mensen samen gaat met liefde, aandacht, tederheid, wilskracht, doorzettingsvermogen, vastberadenheid en wijsheid. De documentaire is niet alleen inhoudelijk sterk, maar ook qua vorm. Intiem en soms zeer dicht op de huid, zonder voyeuristisch te worden. Onomwonden zonder de sensatie op te zoeken. Hoopgevend voor iedereen die ouder wordt en wil genieten van seksualiteit’.

Met de NVVS Seksuologie Mediaprijs wint Meijer een bedrag van €1500,- en wordt haar het voorzitterschap aangeboden van de jury voor de NVVS Seksuologie Mediaprijs 2015.

’69: Liefde Seks Senior’ is gemaakt door Zuidenwind Filmproducties en de VPRO en werd op 24 mei 2014 uitgezonden op NPO 2.

Lees ook:KIJKEN: de seks van opa & oma
Lees ook:Nederlandse seksprijs NVVS voor het eerst uitgereikt
Lees ook:Dr. Corrie, feministische porno of sekszorg uit de LINDA?
Lees ook:Taboe in modern Nederland: ouderen die van seks willen genieten
Lees ook:Dokter Corrie wint seksprijs voor aflevering masturbatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>