Vuile Lakens: alles waar keurige vrouwen niet over spreken

Hoeveel taboes er over seks al doorbroken zijn, er blijven dingen waar met name vrouwen discreet over zwijgen of alleen in omfloerste bewoordingen over praten na een paar glazen wijn.

Precies die onderwerpen komen wel aan bod op ‘Vuile Lakens’, een podcast die schrijfster Heleen Debruyne en genderexperte Anaïs Van Ertvelde in het leven riepen.

Daarover bericht het Vlaamse Nieuwsblad.

Zelfs als je als vrouw al over je vagina durft te spreken, is de kans klein dat je het zo open en bloot durft als Heleen en Anaïs, die voor de eerste podcast op ‘Vuile Lakens’ het speculum ter hand nemen.

“We merken wel dat er veel gepraat wordt over seks”, zegt Heleen Debruyne, “Maar dat is altijd gekuist of overdreven. Er is nog veel schroom vanaf het moment dat het een beetje lastig, een beetje vies of een beetje lichamelijk wordt. Dat is precies waar wij het wel over willen hebben.”

De komende weken komen nog onderwerpen als de vrouwelijke erectie, mannenbesnijdenis en de ‘menstruele cup’ aan bod.

Hoe het komt dat Heleen & Anaïs wél durven praten over onderwerpen waar anderen liever keurig over zwijgen, weten ze ook niet precies. “We praten vooral graag en we hebben niet zoveel schaamte. En gelukkig werkt dat niet alleen op lange avonden met veel wijn, maar ook professioneel.”

Lees ook:Vrouwen lullen meer over seks dan mannen
Lees ook:Vagina-foto Heleen van Royen nu al verkocht
Lees ook:Heleen van Royen met beaver-shot op Twitter
Lees ook:Column Heleen van Royen over seks in Thaland
Lees ook:Heleen van Royen produceert heus billen-behang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>