GREY: de mannelijke kant van het verhaal van ‘Vijftig tinten grijs’

Bezie de wereld van ‘Vijftig tinten grijs’ opnieuw, maar dan nu door de ogen van Christian Grey in plaats van door die van Anastasia.

In zijn eigen woorden en door zijn gedachten, overpeinzingen en dromen, geeft E L James een verfrissend ander perspectief op de liefdesgeschiedenis die wereldwijd miljoenen lezers betoverde.

Christian Grey lijkt een man van totale controle; zijn wereld is duidelijk, gedisciplineerd en volstrekt leeg. Tot de dag dat de jonge literatuurstudente Anastasia Steele zijn kantoor binnen valt.

Hij probeert haar uit zijn hoofd te zetten, maar raakt meer en meer bevangen door gevoelens waar hij maar geen vat op krijgt. In tegenstelling tot andere vrouwen lijkt Ana dwars door zijn afstandelijke houding heen te kunnen kijken, voorbij zijn zakelijke successen en luxe levensstijl, recht in zijn gehavende ziel.

Zal zijn samenzijn met haar hem verlossen van de gruwelijke jeugdherinneringen die Christian elke nacht wakker houden? Of zullen zijn duistere seksuele verlangens, zijn dwangmatige behoefte tot controle en zijn zelfhaat deze jonge vrouw van hem wegdrijven en de broze hoop vernietigen die zij hem biedt?

Glamour.nl licht alvast een tipje van de sluier van GREY, de nieuwste roman van E.L. James die 21 juli 2015 in het Nederlands verschijnt bij Prometheus.

1. Wanneer hij over Ana fantaseert: “Ik mompel en ben verveeld. Ik fantaseer over haar mond die ik neuk. Ja, haar mond heeft training nodig en ik fantaseer dat zij op haar knieën voor me zit. Die gedachte is zo aantrekkelijk.”

2. Wanneer Ana vraagt of hij homo is: “What the hell! Ik kan niet geloven dat ze dat hardop zegt! Mijn familie zou dit zelfs niet vragen. Hoe durft ze? Ik krijg het plotse verlangen om haar uit haar stoel te trekken en haar over mijn knie te buigen. Daarna wil ik Ana op mijn bureau nemen en haar handen op haar rug binden. Dat zal haar belachelijke vraag antwoorden.”

3. Wanneer hij twijfelt: “Nee. Nee. Nee, Doe dit niet, Grey. Ze is niet het meisje voor jou. Ze wil hartjes en bloemetjes en jij doet niet aan die shit.”

4. Zijn fantasie met ginger: “Ik denk aan haar terwijl ze vastgebonden zit op mijn bank, met een gemberwortel in haar kont. Zo kan ze haar billen niet meer bij elkaar drukken. Dat zal haar leren om niet zo onverantwoordelijk te zijn. De gedachte is zo enorm aantrekkelijk.”

5. Poëtische gedachten heeft Mr. Grey ook: “Fuck, ze ruikt en smaakt lekker. Als een orchidee tijdens lente. Ik moet aan mijn trekken komen.”

6. Ook is Mr. Grey soms onzeker: “Ze heeft waarschijnlijk nog nooit een orgasme gehad. Toch vind ik dat moeilijk om te geloven. Ik ben verantwoordelijk voor haar ontmaagding en haar eerste orgasme. Ik moet dit goed doen. Ik laat je komen als een trein, baby.”

7. Wanneer Ana miauwt als een kat: “Ik wikkel de touwen van de ijzeren balletjes om mijn vinger en trek ze uit haar. Ze huilt van genot. Ik draai haar om, ruk mijn broek uit en doe een condoom om. Ik grijp haar handen en til ze over haar hoofd. Langzaam ga ik naar binnen totdat ze miauwt als een kat.”

8. Hét gedeelte met de tampon: “Mijn handen glijden naar haar kont en haar blauwe string. Snel trek ik de tampon uit haar en gooi ‘m in het toilet. Ze hapt naar adem. Geshockeerd denk ik. Ik grijp mijn piemel en doe ‘m snel in haar.”

9. Phew! Hij doet geen Necrofilie: “‘Anastasia, je was bewusteloos. Necrofilie is niet mijn ding. Ik hou van vrouwen die gevoelig zijn en op mij reageren.’”

10. Ah, hij is ook wel een beetje romantisch: “Eindelijk kan ik haar mint thee en fruit geven. Ze proeft net zo goed als ze eruit ziet. Goeie God, ik verlang naar haar.”

Lees ook:Erotische mega-bestseller: ‘Fifty Shades Of Grey’
Lees ook:Deze maand nieuw SM-boek van schrijfster ‘Vijftig tinten grijs’
Lees ook:Beelden van de casting voor de film ‘Vijftig tinten grijs’
Lees ook:Thuis aan de BDSM in ‘Vijftig tinten grijs’-lingerie
Lees ook:De echte Christian (Fifty shades of) Grey bestaat!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>