Samen seks hebben is ontspannender dan masturberen

Woody Allen zei het 20 jaar geleden al: “Don’t knock masturbation. It’s sex with someone I love.” Toch is het nog beter om samen seks te hebben……………..

Het Duitse tijdschrift DER SPIEGEL publiceerde onlangs een onderzoek waaruit bleek dat masturberen heel wat minder ontspannend is dan seks met een partner.

Bij het vrijen met een geliefde komt er na het hoogtepunt namelijk een grote hoeveelheid prolaktine vrij in de bloedbaan die de werking van het opwindende hormoon dopamine afremt.

Hoe groter de hoeveelheid prolaktine, hoe meer ontspannen de partners zijn na de seks. Ook bij het masturberen komt er prolaktine vrij, maar de hoeveelheden zijn beduidend kleiner. Dat verklaart volgens de wetenschappers waarom partners na een vrijpartij veel ontspannender zijn dan na het masturberen.

Om tot deze onderzoeksresultaten te komen, hebben de wetenschappers een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. Ze lieten een groep testpersonen eerst naar een erotische film kijken en daarna vrijen met hun partner of zichzelf bevredigen. Uit de testresultaten bleek dat de prolaktinewaarden in het bloed van de personen die met hun partner hadden gevreeën 4x hoger lagen dan bij de overige proefkonijnen.

Lees ook:Meer testosteron doet vrouwen meer masturberen…
Lees ook:65+ vrouwen masturberen meer dan mannen
Lees ook:Vrouwen faken orgasme om te voorkomen dat manlief vreemdgaat
Lees ook:Gehuwde vrouwen rond 40 hebben de beste seks
Lees ook:Teveel masturberen is ook niet goed!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Samen seks hebben is ontspannender dan masturberen

 1. nick

  monaco

    /   Reply  / 
 2. djosh

  is het normaal dat je met een oudere vrouw sex hebt op je 18e?

  heb het bed gedeeld met een 38jarige vrouw.
  k ben verliefd…marr…… kan niet..

    /   Reply  / 
 3. Hans

  Djosh,

  Daar is helemaal niks mis mee. Zolang allebei de partijen het maar naar hun zin hebben. Bovendien: ik ken relaties waar het leeftijdsverschil nog groter is en dat ging ook heel lang goed.

  Trouwens, vrouwen van 38 kunnen nog best knap zijn!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>