Vrouwen gaan inderdaad ‘out of control’ als ze klaarkomen

Heerlijk. Nu hoeven wij vrouwen ons echt niet meer af te vragen hoe het komt dat we soms zo raar we doen als we tot orgasme komen: de helft van onze hersenen houdt er namelijk mee op tijdens een seksueel hoogtepunt……….

Uit onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Groningen blijkt dat vrouwen verliezen tijdens hun orgasme letterlijk de controle over zichzelf verliezen.

Dat komt doordat de hersenkwab die de driften normaal gesproken in toom houdt, op het moment suprême minder doorbloed is dan gewoonlijk.

Andere delen van de hersenen zijn juist extra actief. Zo zijn de kleine hersenen waarschijnlijk betrokken bij de samentrekking van spieren die typerend is voor het orgasme. Ook vonden de onderzoekers een verband tussen de mate van seksuele opwinding en de doorbloeding van de middenhersenen. Wat dat mag betekenen, ben ik dan wel erg benieuwd naar.

Ook leuk: er waren 12 vrouwen bij het onderzoek betrokken en ze kregen bij elkaar 20 orgasmes. Het lijkt mij al vreemd genoeg om klaar te komen in het bijzijn van wetenschappers (doe je dat zelf of is er een apparaat of meneer voor?), maar sommigen knalden er gewoon 2 hoogtepunten uit in het laboratorium. Stoer!

Lees ook:‘Van porna gaan vrouwen slechter zien’
Lees ook:Tussen oren en benen niet dezelfde signalen
Lees ook:Mannelijk en vrouwelijk orgasme: de verschillen
Lees ook:Hersenonderzoekster scant eigen orgasme
Lees ook:Het hoogtepunt, een orgasme, klaarkomen: wat is dat nu eigenlijk precies?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Vrouwen gaan inderdaad ‘out of control’ als ze klaarkomen

 1. Matthew

  Nou, dat doen ze goed…

  Wat ik me dan wel afvraag is of deze steekproef van 12 vrouwen wel representatief is voor de populatie van 8 miljoen vrouwen hier in Nederland…

    /   Reply  / 
 2. Matthew

  Nou, dat doen ze goed…

  Wat ik me dan wel afvraag is of deze steekproef van 12 vrouwen wel representatief is voor de populatie van 8 miljoen vrouwen hier in Nederland…

    /   Reply  / 
 3. kim

  lekker vies zijn jullie

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>