Intieme seks houdt relatie spannend

Wie denkt dat snelle seks ook goed is om je relatie fijn te houden, heeft het mis. Beter af en toe fijne en intieme seks, dan vaker knallen.

Alle stellen hebben minder seks na ongeveer een paar jaar: de mate waarin de frequentie achteruit holt, heeft alles te maken met intimiteit………….

Dat ontdekte de Israëlische psycholoog Gurit Birnbaum. De vraag onder vrouwen vanaf middelbare leeftijd, was waarom de belangstelling voor seks bij de een meer afneemt dan bij de ander.

Het sleutelwoord blijkt intimiteit. Het plezier in het seksleven blijft groter voor stellen die op een intieme manier met elkaar vrijen. Belangrijk is bijvoorbeeld dat het paartje de tijd neemt om elkaar het hof te maken en elkaar streelt. Ook elkaar kussen en het zoeken van wederzijds oogcontact vergroot de intimiteit, en daarmee de tevredenheid over het seksleven.

De enige ‘maar’ bij dit verhaal is dat het veel gemakkelijker is het seksleven spannend te houden voor vrouwen die van nature een grote behoefte hebben aan seks. Wie deze behoefte mist, glijdt misschien net zo lief van de rode piste.

Lees ook:Seks in elke levensfase anders: de voor- en de nadelen
Lees ook:Na 1 jaar relatie wordt er al minder aan seks gedaan
Lees ook:EenVandaag: seks-manifest voor de zorg
Lees ook:Partnervibrator maakt de seks weer net zo spannend als in het begin
Lees ook:Veel 50-plussers ontevreden met seksleven, maar erover lullen: ho maar!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>