Religie & seks

Gelovigen hebben een beter seksleven, zo was het nieuws van de week. Nou ja, christenen dan. Joden, moslims en andere gelovigen staan op zichzelf…………

Volgens Andraes Bochmann, godsdienstsocioloog aan de Theologische Hogeschool Friedensau in Duitsland hebben christenen een beter seksleven omdat zen een regelmatig seksleven hebben met een vaste partner, gekoppeld aan een toegewijd geloofsleven. Experimenteren en andere standjes maken maar onrustig, zo zegt de man die het kan weten.

Allemaal onzin, zegt gelukkig Rik Lunsen, seksuoloog van het Amsterdams Medisch Centrum: ”Er is geen enkel rechtstreeks verband tussen religie en seksueel geluk. Ik ken helaas maar al te veel mensen die om religieuze redenen nooit de kans hebben gekregen zich seksueel te ontwikkelen. Mijn spreekkamer zit er vol mee.’’

Lees ook:Seks: doe het met plezier óf niet
Lees ook:Nieuwe Nederlandse sexshop speciaal voor christenen
Lees ook:‘G-spot-operaties zijn genitaal loodgieterswerk’
Lees ook:De orgasme-kloof
Lees ook:Praten over seksverslaving in de kerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>