Seks-chips tussen je oren

De wetenschap werkt hard aan een chip voor in het brein die het gebied waar o.m. de seksbeleving zit, extra kan prikkelen.

Het is het resultaat van jaren onderzoek naar zogenaamde deep-brain-stimulation, een behandelmethode die al wordt toegepast bij de ziekte van Parkinson.

De onderzoekers richten zich op een gebied dat zich direct achter de ogen bevindt en dat betrokken is bij pleziergevoelens die optreden tijdens het eten of het bedrijven van de liefde.

“Enkele jaren geleden werd een dergelijke chip in het brein van een vrouw met weinig libido geplaatst. Zij veranderde in een zeer seksueel actief persoon”, aldus Tipu Aziz, professor in neurochirurgie te Oxford.

Volgens de wetenschappers moet de technologie nog verfijnd worden, en is de huidige methode om een dergelijk apparaat aan te brengen te invasief. Ze hopen dat microrobots in de toekomst uitkomst zullen bieden bij het plaatsen van dergelijke chips.

Lees ook:Het libido der vrouwen kakt echt niet in met het klimmen der jaren
Lees ook:Neanderthalers hadden veel meer seks dan moderne mens
Lees ook:Van een orgasme word je slimmer dan van sudoko
Lees ook:Heus waar: van veel porno kijken krimpen je hersenen
Lees ook:Titanium-generatie beleeft weer betere seks!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>