50+ seks

Terwijl 30′ers en 40′ers van nu veelal te druk, te moe of te gestresst zijn om een regelmatig seksleven te hebben, blijken mannen en vrouwen van 50+ vaker dan vroeger hun vlammetje brandende te houden………..

Wetenschappers van de Universiteit van Chicago bestudeerden een jaar lang het seksuele gedrag van ruim 3000 mensen van 57 jaar en ouder.

Van de mensen tussen de 57 en 64 jaar had 73% minimaal 1x per jaar seks, waarmee ze in de categorie “seksueel actief” van de studie kwamen.

In de groep 65 tot 74 jaar daalde dit percentage tot 53% en bij senioren tussen de 75 en 85 jaar was 26% nog steeds seksueel actief.

“Het vanzelfsprekende van seksuele activiteiten neemt met het ouder worden af. Toch doet een aanzienlijk aantal senioren aan geslachtsgemeenschap, orale seks en masturbatie, zelfs in het 8e en 9e decennium van hun leven”, staat in het rapport. “Dit bewijst dat er een inwendige behoefte blijft naar seksuele bevrediging”.

Lust op latere leeftijd is eveneens het thema van het Duitse Wolke 9 van regisseur Andreas Dresen. Over een ouder stel dat een seksuele relatie krijgt en zich weer helemaal jong voelt. (zie ook foto bij dit bericht)

Toch blijkbaar nog steeds een lastig onderwerp, want deze documentaire-achtig gedraaide film is enigszins verlegen ontvangen. Verkrijgbaar op DVD, ook onder de Engelstalige titel ‘Cloud 9′ en zeer zeker een aanrader.

Lees ook:80-plussers nog lekker seksueel actief
Lees ook:De oudjes krikkemikken lustig door
Lees ook:Homo’s hebben meer, gevarieerder, maar ook gevaarlijker seks
Lees ook:Het libido der vrouwen kakt echt niet in met het klimmen der jaren
Lees ook:Senioren & seks: kwaliteit en kwalitijd in plaats van kwantiteit

1 Reacties // Reageer

One thought on “50+ seks

  1. orson

    Ja ik geloof dat wel… het is niet zo’n vreemd iets eigenlijk… Eerst carriere maken kost nu eenmaal veel energie en dan ook nog kinderen opvoeden en leuke dingen doen omdat dat moet… en na je vijftigste… ja dan hoeft dat allemaal niet zo meer… dan ga je weer meer voor jezelf als persoon kiezen… denk en hoop ik…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>