Seks met nieuw lief op latere leeftijd bevalt vaak beter dan ooit

Bijna de helft van de mensen die op latere leeftijd een nieuwe liefde vindt, ziet op tegen de eerste vrijpartij.

Nergens voor nodig, want de seks met de nieuwe vlam wordt vaak beter gevonden dan die met de vorige partner op jongere leeftijd……….

Dit blijkt uit onderzoek van Plus Magazine onder 257 mensen boven de 50 jaar die door echtscheiding of door overlijden alleen kwamen te staan.

De meeste ondervraagden hadden een relatie van 20 jaar of langer achter de rug. Een kwart vond binnen 1 jaar een nieuwe partner, 37% binnen 1 tot 3 jaar. 19% vond na 4 tot 6 jaar een nieuwe liefde en 20% procent zelfs na 6 jaar.

Eenmaal verliefd, had 53% binnen een maand seks. Ruim 40% wachtte daar 1 tot 6 maanden mee.

Bijna de helft zag enorm op tegen de eerste vrijpartij. Angst voor teleurstelling of vrees voor herinnering aan de vorige partner speelden daarbij de belangrijkste rol. 15% schaamde zich voor het niet meer zo strakke lijf, die na de eerste keer seks al snel verdween.

Maar liefst 70% vindt de seks met de nieuwe partner beter dan in de vorige relatie. Er zijn minder remmingen, ze hebben meer ervaring en lichamelijk klikt het beter dan vroeger.

Er zou ook meer tederheid en liefde zijn. Tijdens een langdurige relatie raakt je eigen seksualiteit verweven met die van je partner en als je dan met een ander gaat vrijen, leer je ook jezelf opnieuw kennen, ondervond 86%.

Lees ook:Kom ‘ns wat vaker klaar
Lees ook:Menopauze? Vrouwen 50+ genieten meer dan ooit van seks
Lees ook:Jonge vrouwen slikken het condoom niet
Lees ook:Reislustigen hebben veel seks onderweg
Lees ook:MARGRIET ontdekte het: vrouwen komen vaker klaar!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>