De orgasmekloof: hij dénkt dat zij klaarkomt, maar ondertussen…

Daar waar vrouwen vaak onzeker zijn over hun bedprestaties, kampen veel mannen met het tegenovergestelde.

Ze schatten zich zogezegd hoger in dan ze in zijn. Veel heren denken dat hun vrouw tijdens het vrijen klaarkomt, terwijl dat in veel gevallen niet de werkelijkheid is.

Dit heet de orgasme kloof…………..

Volgens Amerikaans onderzoek gelooft 85% van de heren dat hun vrouw een orgasme beleefde, terwijl dat bij slechts 64% van die vrouwen het geval was.

De cijfers zijn afkomstig van een Nationaal onderzoek over Seksueel Gedrag en Gezondheid, één van de meest uitgebreide studies van de laatste 20 jaar naar het seksleven van de Amerikanen. Het onderzoeksteam van de Universiteit van Indiana analyseerde de seksuele ervaringen en het condoomgebruik van 5865 personen tussen de 14 en 94 jaar.

De orgasmekloof ontstaat doordat heren tevreden zijn met hun eigen climax en zich weinig of geen vragen stellen over het vrouwelijk genot. Zo toont de studie aan dat mannen een orgasme bereiken door vaginale geslachtsgemeenschap, terwijl vrouwen hun hoogtepunt bereiken na meer variatie van seksuele handelingen.

“De orgasmekloof zou minder bestaan als we met deze resultaten bewijzen dat seks meer is dan alleen vaginale geslachtsgemeenschap,” stelt onderzoeker Michael Reece. “Hoewel dit meest voorkomend, worden gelukkig heel wat mensen diverser in hun seksuele leven”.

Uit het onderzoek blijkt ook dat het gebruik van condooms vooral bij jongeren de norm geworden is. Bij de volwassenen blijkt dat de helft minder. Eenmaal boven de 40 jaar laten velen dit veilig vrijen achterwege. De onderzoekers zeggen dan ook dat SOA-voorlichting vooral op die leeftijdsgroep gericht moet zijn.

Lees ook:De orgasme-kloof dichten met sextoys
Lees ook:‘Een partner die zijn vrouw niet laat klaarkomen: dat is een vorm van verwaarlozing’
Lees ook:Over mannen, vrouwen en seks zonder neuken
Lees ook:De orgasmekloof: vrouwen komen bij onenightstands veel minder vaak klaar dan mannen
Lees ook:Vrouwen die minimaal 2x per maand klaarkomen, zijn minder ziek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>