Gehuwde vrouwen rond 40 hebben de beste seks

Vrouwen van zo rond de 40 jaar zitten het lekkerste in hun vel, hebben zelfvertrouwen en hebben daardoor betere seks als toen ze nog in de 20 of begin 30 waren.

Ook durven zij avontuurlijker te zijn en stoute scheoenen aan te trekken tussen de (satijnen) lakens………..

Dat blijkt uit een Britse rondvraag, waarvoor 2000 vrouwen uit verschillende leeftijdscategorieën ondervraagd zijn.

Deze is een aanvulling op een eerder Amerikaans onderzoek, dat werd uitgevoerd onder 600 vrouwen. Hieruit bleek dat vrouwen tussen de 40 en 50, die in hun seksuele piek zaten, vaker een fijnere omgang met anderen hadden.

30′ers hebben het minder: eenvijfde van deze groep zegt althans alleen te doen alsóf ze een bevredigend seksleven hebben. Onder 40′ers is dit 7%.

Meer dan de helft van de vrouwen geeft daarnaast aan betere seks te hebben wanneer ze getrouwd zijn. Vaak komt dit doordat ze dan meer ervaring hebben. Ze zijn zich dan ook volledig bewust van welke sekstechnieken hen het meeste plezier geven.

De grootste meerderheid van de vrouwen zegt trouw het belangrijkste punt binnen een relatie te vinden, wat het hoge aantal vreemdgangers dan weer verrassend maakt: ruim een kwart van de getrouwde vrouwen. 5% van deze overspelige dames noemt de seks met hun minnaar bovendien het best. 58% noemt daarbij haar man.

Wat verder opviel is dat vrouwen 50+ minder bedpartners hebben dan vrouwen van in de 30: namelijk 5 tegenover 9. Dit is vermoedelijk het resultaat van een gewijzigde tijdsgeest.

Wetenschappers concludeerden in dit onderzoek, dat werd opgenomen in de Journal of Urology, eveneens dat de kwaliteit van seks afhangt van factoren als vertrouwen tussen partners en de sterkte van een relatie. Dit bleek voor oudere vrouwen destijds eveneens al beter.

Lees ook:Rijke vrouwen hebben de beste seks!
Lees ook:Minder calorieën geeft betere seks
Lees ook:Seks is fitness voor vrouwen
Lees ook:Mannen met lange ringvinger hebben grotere ballen met meer voorraad
Lees ook:‘Friends with benefits’ hebben de lekkerste seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>