De wetenschap bevestigt het: vooral doorneuken

Regelmatige seks kan de rediing zijn voor je huwelijk.

Vooral als de partners er behoorlijk neurotisch onder zijn………..

Daarover publiceren Michelle Russell and James McNulty van the University of Tennessee in het wetenschappelijke blad ‘Social Psychological and Personality Science’.

Ze volgden 144 paren gedurende de eerste 4 jaar van hun huwelijk om te kijken hoe gelukkig ze waren en hoe vaak ze seks hadden. Dit was gemiddeld 1x per week in het eerste half jaar. Tegen het 4e jaar was de frequentie gedaald naar 3x in de maand.

Het bleek dat tevredenheid in een relatie geen verband houdt met de hoeveelheid seks, behalve bij zeer neurotische mensen, getypeerd door humeurigheid, prikkelbaarheid en snel overstuur zijn.

Deze mensen zijn minder gelukkig als partner en scheiden sneller. Het voordeel van regelmatige seks maakte hun ‘tekort aan geluk’ in vergelijking met anderen echter helemaal goed.

James McNulty en Michelle Russell: “Neuroses hebben een negatief effect op relaties. Onze bevindingen suggereren dat er een middel is waarmee neurotische mensen zich tegen zichzelf kunnen beschermen en dat is: regelmatige seks. Op die manier halen ze de druk weg die hun neuroses veroorzaken op de relatie.”

Lees ook:Katy Perry: ‘Ik ben een dame op straat en een beest in bed’
Lees ook:Met actieve seks houd je je geheugen op de lange duur scherper
Lees ook:Vrouw blijft wel 12 uur happy na de seks
Lees ook:Trouwen om strafvermindering wegens sex on the beach
Lees ook:Met Viagra loop je evengoed een blauwtje … bij jezelf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>