Geen seks? Draai orgasme-muziek!

Moet je het een tijdje zonder doen? Oftwel: sta je al weer even droog?

Natuurlijk biedt masturbatie uitkomst voor de instinctieve jeuk.

Maar de dopamine die normaal in je hersenen wordt vrijgemaakt na een goeie vrijpartij is daarbij veel minder.

Je favoriete muziek kan uitkomst bieden.

Die heeft de uitwerking van goede seks, lekker eten of een poet met geld……………

Onderzoekers van de McGill Universiteit in Montreal schrijven hierover in het wetenschappelijk tijdschrift ‘Nature Neuroscience’.

De wetenschappers maakten hersenscans van mensen die naar muziek luisterden. De proefpersonen hadden van tevoren stukken uitgekozen met daarin momenten waarvan ze kippenvel kregen.

Deze muziek was zeer divers: van klassiek tot punk en zelfs doedelzakken.Tijdens het onderzoek bleek dat er tijdens deze momenten buitengewoon veel dopamine werd geproduceerd in de ‘beloningscentra’ van hun hersenen.

De aanmaak van de genotstof nam al toe in de 15 seconden die vooraf gingen aan de muzikale hoogtepunten. Maar ook als de proefpersonen luisterden naar muziek die niet onmiddellijk voor een kippenvel zorgde, kwam er dopamine los in hun brein.

“De resultaten laten zien dat ook mensen die wel genieten van muziek maar geen kippenvel krijgen, de effecten van dopamine ervaren”, verklaart hoofdonderzoeker Robert Zatorre op nieuwssite Physorg.com.

Bij de studie werd alleen gebruik gemaakt van instrumentale muziek. Daarmee is volgens de wetenschappers aangetoond dat de aanwezigheid van songteksten niet noodzakelijk is om de productie van dopamine te stimuleren.

Eerder onderzoek toonde aan dat vrouwen makkelijker te verleiden zijn als zij vlak daarvoor naar romantische muziek luisterden. Doe er uw voordeel mee!

Lees ook:Mannen-hersenen reageren op seksbeelden, al duren die maar 26 millisecondes!
Lees ook:2 cheeseburgers bevatten het genot van 1 orgasme
Lees ook:Seks, muziek en lekker eten………
Lees ook:SM wetenschappelijk verklaard: pijn is soms fijn!
Lees ook:Te snel tot orgasme komen is ook al erfelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>