1 op 7 jonge Ozzie mannen wil juist minder seks

Jaren terug leerde ik van een bereisde seksuoloog dat Australië het continent is waar zowel mannen als vrouwen het meest ‘los in de broek zitten’.

Dat dit ook ~vooral jonge~ mannen weleens teveel wordt, blijkt uit het feit dat een groot aantal van hen laat weten juist niet zoveel te willen……………

12% van de Australische mannen in de leeftijdsgroep 16 tot 24 jaar wil minder seks, blijkt uit onderzoek van Juliet Richters onder 4300 heteroseksuele mannen en 44000 vrouwen tussen 16 en 64 jaar.

“Hoewel het nog steeds een minderheid is, blijft het interessant dat dit cijfer het hoogst is bij tieners en jonge twintigers. Het is een mythe dat alle jongens nooit genoeg van seks krijgen en er bijna alles voor over hebben.

Uit een enquête van 5 jaar geleden kwamen overeenkomstige resultaten”, aldus Juliet Richters.

“Het kan zijn dat de jongens overweldigd worden door de gretige meisjes van hun leeftijd. Vanuit de evolutie is het verklaarbaar dat vrouwen dol op seks zijn wanneer ze vruchtbaar zijn. Een sociale verklaring wat betreft de mannen behelst vele aspecten, waaronder tijd, druk en vermoeidheid.

Frappant dat ik deze week een bericht las van de Nederlandse blogger Menno op WhoopsieDaisy.nl, die dit verschijnsel bij mannen doopte tot ‘expotentie’. Van hem komt ook de leuke paddenstoel in de knoop bij dit bericht.

Slechts 31% van de Australische mannen in de jonge leeftijdsgroep wil meer seks, het laagste percentage in van alle leeftijdsgroepen. De mannen tussen 16 en 24 blijken tevens een jaar of langer nodig te hebben om een relatie aan te gaan.

Verder bleek dat, meer voorspelbaar dat 57% van de mannen tussen 35 en 44 jaar meer seks wil, in vergelijking tot 28% van de vrouwen in hun leeftijdscategorie, 14% van die laatste dames wil minder . De helft van de heren tussen 55 en 64 jaar verlangt eigenlijk vaker te vrijen, 27% van hun vrouwelijke evenknieën vinden zij daarbij op hun padje.

Lees ook:Zweedse vrouwen doen veel aan seks
Lees ook:Vrouwen willen kwaliteitsseks, mannen zijn van de kwantiteit
Lees ook:Helft van jonge jongens wil wel seks zonder condoom
Lees ook:Vooral veel mannen van boven de 85 zijn seksueel nog actief
Lees ook:Teveel porno op te jonge leeftijd?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>