Klaarkomen in een MRI-scan van Universiteit Groningen levert nuttige ontdekking op

Onderzoekers aan de universiteit van Groningen stootten per ongeluk op een ontdekking, nadat ze hersenscans van vrouwen tijdens hun orgasme bestudeerden.

Het bleek dat een bepaald gebied van de hersenen uitgeschakeld wordt, als zij tot een hoogtepunt komen.

Deze ontdekking geeft hoop voor vrouwen met orgasmeproblemen………

Volgens de NewScientist heeft maar liefst 1 op de 4 vrouwen in de VS moeite om tot een orgasme te komen; 5 tot 10% van de vrouwen lukt het zelfs helemaal niet.

Het deel va de hersenen waar het om gaat is de prefrontale cortex (PFC). Volgens wetenschapper Janniko Georgiadis ligt in dit gebied de basis voor seksuele controle, door de dingen los te laten kunnen vrouwen een orgasme opwekken.

“Ik denk niet dat een orgasme het bewustzijn uitschakelt, maar wel verandert. Wanneer je mensen vraagt klaarkomen te omschrijven, geven velen een gevoel van controleverlies aan. Het is niet duidelijk of dit noodzakelijk is om meer plezier aan een orgasme te beleven of dat dit alleen een bijwerking is.”

Door deze scans te vergelijken met die van vrouwen die geen hoogtepunt kunnen bereiken, hopen de wetenschappers vrouwen met seksuele problemen te kunnen begeleiden, hoe alles los te laten en zo wel een orgasme te bereiken.

Lees ook:Hersenonderzoekster scant eigen orgasme
Lees ook:Vrouwen komen door masturbatie anders klaar dan door seks met partner
Lees ook:Mannelijk en vrouwelijk orgasme: de verschillen
Lees ook:Wat een orgasme allemaal met de hersenen van een vrouw doet
Lees ook:Klaarkomen in de sportschool

1 Reacties // Reageer

One thought on “Klaarkomen in een MRI-scan van Universiteit Groningen levert nuttige ontdekking op

  1. Pingback: Hersenonderzoekster scant eigen orgasme | Seks

  2. snaplaygraplaypieputpoeloe

    ze doen maar iets tegen onredelijk woekerende artsen die jonge mensen benadelen en bederven uit lust en geldzucht gerdreven huisartsen en hulpverleners die maken dan men negatief wordt beinvloed door van huiselijke banden te willen afsnijden, wat je te wachten staat is het leven aan de rand van de samenleving. En vinden zich zelf ook nog goed terwijl men dat totaal niet is. Het is geen wonder dat mensen iets anders zochten. En dit werd dan alternatieve geneeswijzen, de totale mens in alle aspecten van het bestaan. Geest, lichaam en ziel. De drie eenheid. Bij de huisarts was je lichaam alleen en zonder geest of ziel. Of iets hebben met de maatschappij. Van je af willen en vooroordelen zonder diepgang.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Klaarkomen in de PET-scanner bij Prof. Holstege | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>