Voor 50′ers is seks belangrijker dan voor 30′ers

Daar waar 30′ers te druk, te gestresst en te snel afgeleid zijn voor een goed en actief seksleven, blijkt bij hun ouders ~de babyboomers~ de passie juist weer enorm op te laaien.

En dan is er nog de door omroep MAX aangezwengelde discussie tot welke leeftijd actieve seks hebben belangrijk is. 50′ers blijken meer waarde te hechten aan seks dan mensen van in de 30……………..

Dat bevestigt ook een enquête in Engeland onder 1000 mensen, in opdracht van een bedrijf in fitness-apparatuur.

Na tuinieren en uit eten gaan, is passie tussen de lakens het populairste tijdverdrijf van de 50′ers, voor 18% staat dit zelfs op de 1. De 30′ers brengen hun vrije tijd liever in een fitnesscentrum, in de horeca of voor de TV door. Seks komt pas op de 10e plek, voor slechts 3% is dit de favoriet.

Het is duidelijk dat 50′ers in deze mindere tijden de voorkeur geven een eenvoudiger vrije tijdsbesteding. Andere duurdere pleziertjes voor de middelbare leeftijd, zoals cruises en vakanties, komen nu niet in de top 10 voor. Sport wel, wandelen staat bijvoorbeeld op 4.

Huisarts Andy Carson licht toe: “Een actief seksleven is ideaal om je conditie op peil te houden. 50-plussers moeten minstens 3x per week in beweging zijn en seks valt hier dus onder. Ik moedig al mijn patiënten van middelbare leeftijd aan om voor zover mogelijk een actief seksleven te hebben.”

Kortom: de kans is groter dat kinderen hun ouders in een compromitterende situatie aantreffen wanneer ze spontaan even langswippen, dan andersom.

Lees ook:Goede seks is geheugentraining voor de oude dag
Lees ook:De PLAYBOY met Melisa van Andy v/d Meijde
Lees ook:Het libido der vrouwen kakt echt niet in met het klimmen der jaren
Lees ook:Midlifers weten alles over seks al
Lees ook:Mijn kind en jouw kind doen vast en zeker nog niet aan seks (ahum)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>