Seks-vriendschap mislukt 9 van de 10 x

Goede vrienden zijn en als bonus ook nog eens af en toe flink seks hebben met elkaar, zonder de knellende banden van een echte relatie: het klinkt veel mensen bijna ideaal in de oren.

Toch zijn dit soort seks/vriendschaps-relaties meestal gedoemd te mislukken……………

De universiteit van New York bestudeerde 14.000 studenten tussen de 18 en 21 jaar, waarvan de meesten een sekspartner hadden met een goede vriend(in) zonder een relatie met diegene te hebben.

Het bleek dat dergelijke relaties de seksuele behoeftes en verlangens wel bevredigden. Ze hielden echter niet lang stand, omdat de een meer van de ‘vriendschap’ zou verwachten dan de ander.

Het bleek dat emoties moeilijk opzij te zetten zijn, helemaal wanneer men bevriend is met elkaar. “Mijn onderzoek laat zien dat waarschijnlijk het meest voorkomende gevolg van een dergelijke relatie ongemakkelijkheid en daardoor een gespannen of beëindigde vriendschap is. Ook wordt het vaak óf een echte liefdesrelatie óf schakelt het stel terug naar een niet-seksuele vriendschap”, aldus hoofdonderzoeker Rebecca Plante.

De speelfilm ‘No Strings Attached’ (in het buitenland: Sex Friends) handelt over dit onderwerp. Ashton Kutcher & Nathalie Portman in de hoofdrollen van deze ‘friends with benefits’.

Lees ook:Een gestresste relatie met de moeder levert erectiestoornissen op
Lees ook:‘Friends with benefits’ hebben de lekkerste seks
Lees ook:Effe geduld: na 4 jaar + 2 maanden volgt de beste seks
Lees ook:Vrouwen die pijpen zijn van het type ‘sex, drugs, rock & roll’
Lees ook:Wanneer seks op een eerste date best kan….

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Seks-vriendschap mislukt 9 van de 10 x

  1. Pingback: Momenten dat vrouwen de balen van seks hebben | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>