Merendeel vrouwen scheert schaamhaar omwille van orale seks

Seksuologe Kaat Bollen deed onderzoek naar het scheren van schaamhaar en de relatie daarmee tot de kwaliteit van de seks.

Een paar weken terug deed zij onze eigen Matthijs van Nieuwkerk nog het schaamrood naar de kaken vliegen met haar bevindingen.

Want zij vond wel degelijk een verband tussen schaamhaar en seks. En maar liefst 8 op de 10 hedendaagse vrouwen hanteert het mes………

Dat blijkt uit de grote schaamhaarenquête die Kaat Bollen in samenwerking met het blad HUMO bij 2797 mannen en 1790 vrouwen deed.

40% van de mannen en 80% van de vrouwen scheert hun schaamhaar. De belangrijkste redenen daarvoor zijn hygiëne en zich rustiger voelen tijdens het krijgen van orale seks. “Volgens mij denken we dat onze partner dat storend vindt. We doen het vooral vanuit de gedachte: als het verwijderd is, is dat toch al een zorg minder. Want orale seks is wel erg letterlijk in your face natuurlijk”, aldus Kaat Bollen in Humo.

Eénderde vrijt minder vaak indien het ‘beneden’ niet goed bijgehouden is. Ook de heren (34%) voelen zich een stuk een stuk mannelijker door te scheren. Slechts 5% van de dames laat alles ‘puur natuur’. Meisjes beginnen al vanaf hun 14e met het bijhouden van hun schaamstreek. Opvallend dat mannen tussen de 40 en 50 jaar enorm aan het ‘wieden’ slaan. Meer dan de helft houdt de boel bij.

7% van de mannen ziet liever dat vrouwlief alles laat staan. Bij de dames is dit een stuk meer met 20%.

Ook het geloof is een belangrijke reden om zich helemaal te ontharen. Moslims bijvoorbeeld moeten zich om de 40 dagen volledig scheren om helemaal rein te zijn.
De laatste trend schijn nu weer het behouden van een beetje schaamhaar te zijn, echter deze bereikt maar mondjesmaat nog het grote publiek.

‘Het Schaamhaarboek’, Kaat Bollen, Standaard Uitgeverij, € 17,95

Lees ook:Studente Seksuologie zoekt medewerkers schaamhaarenquête
Lees ook:En nu even over het schaamhaar van Matthijs van Nieuwkerk
Lees ook:Hebben vrouwen met geschoren schaamhaar betere seks?
Lees ook:Waarom we kaal prefereren boven schaamhaar
Lees ook:Friese mannen en Overijsselse vrouwen zijn het dikst bedeeld

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Merendeel vrouwen scheert schaamhaar omwille van orale seks

 1. Victor

  Geef mij ook maar een geschoren schaamstreek. Het likt veel lekkerder, geen last van haren in de mond. En ik houd van het uitzicht.

  80% van de vrouwen scheert? Er zijn ook andere oplossingen. Voorbeelden: harsen (au!) en laseren (duur, risico’s).

    /   Reply  / 
 2. M

  Gewoon puur natuur! Niks scheren. Als een man helemaal kaal is ( vrouw ook) van boven tot onder heb ik het idee dat ik met een klein jongetje in bed lig, ik wil gewoon en man met beharing.

  Trouwens als je alles weg scheert blijk je vatbaatder voor soa’s, wratten e.d te zijn.

  Trouwens mannen die besneden zijn is ook niet normaal en gezond.
  Reden om een beginnende relatie te ontbinden.

    /   Reply  / 
 3. Jack

  Ik hou ook wel van en naakt lichaam zonder haar…..van een man !

    /   Reply  / 
 4. K.

  Geef mij ook maar geschoren schaamstreek, maar dan bij voorkeur niet helemaal kaal, maar liever wat netter. Zeg maar 60 a 70% ervan geschoren is, en de rest getrimd.

    /   Reply  / 
 5. nico

  ik vind kaal heel mooi, ook bij mannen

    /   Reply  / 
 6. Lonnie B

  Ik wil alleen kaal. Heeft niets met pedo’s te maken of zo. Ik zag vroeger al die sexboekjes met die kokosmatten jakkie. Ik vind het erg plezierig bij orale sex.

    /   Reply  / 
 7. Paul vW

  Het is heerlijk om een vrouw uitgebreid te likken. Behaarde Yonis zijn niet echt mijn favoriet. Je krijgt er zo’n schrale tong van. Scheren die handel of je man vragen of hij je wil scheren, likt vele malen lekkerder.

    /   Reply  / 
 8. Ramone

  Een vrouw met een baard is het beffen niet waard.
  En ik ben zelf ook netjes glad😉

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>