Vrouwen kunnen ruiken of een man een druiper heeft

Volgens een nieuwe ontdekking zouden vrouwen om te weten of ze met een man safe sex hebben, hun neus moeten inzetten.

Wanneer zij goed aan de heer in kwestie snuffelen, zouden zij namelijk kunnen ontdekken of hij een seksueel overdraagbare aandoening heeft of niet……..

Dat geldt althans voor gonorroe, volgens Mikhail Moshkin van het Institute of Cytology and Genetics in Rusland.

“We ontdekten dat deze soa een invloed heeft op de aantrekkingskracht bij mensen”, vertelt hij. De afstotelijke geur van deze soa, die in de volksmond ‘Druiper’ wordt genoemd, is meestal subtiel. Meer een chemische waarschuwing dan een echt stinkende lichaamsgeur, maar uit het Russisch experiment bleek dat vrouwen er toch gevoelig voor zijn.

De wetenschappers namen staaltjes van het okselzweet van 34 Russische mannen tussen 17 en 25 jaar. 13 jonge mannen waren besmet met gonorroe, 5 waren succesvol genezen van de ziekte en 16 mannen waren helemaal gezond. Vervolgens werd aan 28 vrouwelijke studenten gevraagd om aan de staaltjes te ruiken.

Zij gaven de besmette mannen een minder dan de helft zo hoog cijfer voor ‘aangenaam ruikend’ dan de gezonde of herstelde mannen. Wanneer hen gevraagd werd om de geur van de niet verkozen mannen te omschrijven, vertelden de vrouwen dat bijna de helft van de besmette mannen ‘weerzinwekkend’ rook.

Volgens de wetenschappers bewijst deze studie dat mensen, net zoals andere dieren, hun reukzin gebruiken om een geschikte partner uit te kiezen. Dat geur belangrijk is bij het onderscheiden van een goede partner is inderdaad al vele malen bewezen; echter, wij van seks.blog adviseren toch wel om eerder op het condoom blind te varen dan op de neus, waar het op veilig vrijen aankomt.

Lees ook:Chlamydia treft niet alleen sletten of players
Lees ook:Vrouwen komen vaker klaar met een man die haar vriendinnen ook begeren
Lees ook:Lustige geur
Lees ook:Mannen en vrouwen hebben de sekspartner graag op zich
Lees ook:De covers van deze tijdschriften werden bedrukt met HIV-bloed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>