Goede seks is geheugentraining voor de oude dag

Het is bekend dat na heftige seks en zeker na een orgasme, mensen weleens tijdelijk te maken kunnen krijgen met geheugenverlies.

Vooral 50 plussers hebben daar nog weleens last van.

Maar een goed seksleven is voor de hersenen juist heel erg goed.

Het zorgt ervoor dat 70′ers scherper van geest zijn………

Dat bewijst nieuw onderzoek van de Duitse Rostock University onder 170 mensen tussen de 63 en 75 jaar.

Ze vroegen hen hoe actief ze waren in het dagelijks leven en of ze een bevredigend seksleven hadden. Daarnaast ondergingen de deelnemers neuropsychologische tests, waarin gekeken werd naar hun geheugen, oplettendheid en met de functies, die het gedrag controleren en sturen.

“Het laat duidelijk zien dat tot op hoge leeftijd actief blijven ~en daar hoort ook seks bij~ ¬†helpt om je cognitieve vaardigheden actief te houden”, aldus Peter Kropp.

Voorts bleek dat maar 57% van de 63-jarigen tevreden is met zijn seksleven. Bij 75-jarigen stijgt dit naar 70%. Volgens hoofdonderzoeker Kropp denkt de gemiddelde 20-jarige dat seks op je 50ste een gepasseerd station is. 50′ers denken echter dat ze nog tot hun 80ste door zullen vrijen.

Kropp hoopt dat deze studie laat zien dat seks op hoge leeftijd niet alleen mogelijk is, maar mensen ook mentaal fit houdt. Als stellen fysiek niet meer in staat zijn tot vrijen, blijft intimiteit van belang. “Elkaars hand vasthouden of een liefdevolle blik is even zo belangrijk.”

Lees ook:Lesbische en biseksuele meiden hebben eerder en vaker seks
Lees ook:Voor 50′ers is seks belangrijker dan voor 30′ers
Lees ook:Hoe jonger men aan seks begint, hoe groter het risico op een soa
Lees ook:Mannen die veel porno kijken, gaan de seks thuis saai vinden
Lees ook:Senioren & seks: kwaliteit en kwalitijd in plaats van kwantiteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>