Weing lol in seks vanwege sekueel geweld

Een aanzienlijk deel van de Nederlanders ervaart te weinig plezier bij het vrijen.

Dit blijkt uit het bevolkingsonderzoek Seksuele gezondheid in Nederland 2011 van Rutgers WPF (World Population Foundation). Seksueel geweld blijkt vaak de oorzaak……….

Dit is een reden tot zorg, schrijven de onderzoekers deze maand in het Tijdschrift voor Seksuologie.

Seksueel geweld is vaak een oorzaak van minder genieten van seks en seksuele disfunctie, zowel bij mannen als bij vrouwen. Volgens de laatste cijfers heeft 40% van de vrouwen en 13% van de mannen in de leeftijdsgroep 15 tot 70 jaar ooit te maken gehad met fysiek grensoverschrijdend gedrag.

Volgens Peter Leusink, seksuoloog NVVS en huisarts, zijn de cijfers zorgwekkend. ‘Ik sta al jaren te kijken van deze hoge cijfers. Seksueel geweld is vaak onderdeel van huiselijk geweld en heeft grote maatschappelijke gevolgen. Deze mensen zijn vaker depressief of hebben andere psychische problemen. Die kunnen weer een stempel drukken op de opvoeding van hun kinderen, met voor deze kinderen ook weer een zwakke basis.’

De meeste Nederlanders zijn seksueel actief en beleven dat positief. Wel heeft pakweg 1 op de 5 mensen van 19 jaar en ouder geen seks gehad in het laatste halfjaar. Een langzaam groeiende groep die volgens de onderzoekers grotendeels ontevreden is over het al dan niet tijdelijke celibataire leven. Meer dan de helft zou liever wel seks hebben.

Lees ook:Kwart verstandelijk gehandicapte vrouwen werd verkracht
Lees ook:Vagina Dag in Nederland
Lees ook:Laatste ‘Spuiten & Slikken’ van ‘t seizoen staat op tegen seksueel geweld
Lees ook:Sextingen onder tieners valt reuze mee
Lees ook:Kan een vrouw een man verkrachten? Het antwoord is JA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>