40′sters hebben de meeste seks, maar niet met zand in de bilnaad

Zeer tegen het beeld in van jong, strak en sexy zijn het juist de mensen van rond de 40 die het vaakst en meest bevredigende seksleven hebben.

Behalve op vakantie dan. Zon, zee, strand en cocktails leiden bij ruim de helft van de stellen juist tot minder actie tussen de lakens.

Tripadvisor ondervroeg 3000 Britse paren over hun gedrag op vakantie.

45% had meer seks en 20% had meer ruzie dan thuis. 1 op de 5 had al eens een vakantieliefde, maar slechts 7% van die zomerromances overleefde de vakantie.

Toch wordt vakantie vaak geassocieerd met meer seks, omdat men minder gestresst en vermoeid is en er meer alcohol in de man / vrouw gaat.

Het seksleven van vrouwen wordt spannender met de jaren. Zo bereiken vrouwen tussen 31 tot 45 jaar makkelijker een orgasme dan vrouwen tussen de 18 en 30 jaar.(57% versus 46%).

Vrouwen tussen 46 en 54 ervaren iets meer problemen (48%, maar nog altijd minder dan de jonge. De 31- tot 45-jarigen zijn zelfs vaker seksueel actief (87%) dan de 18- tot 30-jarigen (85%).

Het is dus niet het eerste onderzoek dat aantoont dat het seksleven bij vrouwen in de 40 floreert. Ze voelen zich sexier en kopen vaker pikante lingerie.

Een onderzoek onder de Vlaamse FLAIR-lezeressen toonde aan dat driekwart van hen al eens een vakantieromance beleefde en dat 1 op de 7 dames een getrouwde status heeft/had.

Lees ook:Onze ouders deden het vaker, maar wij hebben creatievere seks
Lees ook:Veel seks in de sleurhut
Lees ook:We hebben meer seks op vakantie en we gluren graag!
Lees ook:Seks is fitness voor vrouwen
Lees ook:Great sexpectations

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>