Vrouwelijke 50-plussers tevreden over seksleven, ondanks de ‘probleempjes’ van hun mannen

Driekwart van de vrouwen tussen de 50 en de 80 jaar is content met haar seksleven.

Ondanks dat de kwantiteit afneemt en de viriele capaciteiten van hun mannen ook.

Dat laatste zorgt er dan ook direct voor dat de helft van de mannen van deze leeftijdscategorie helemaal niet zo blij is met hun leven tussen de lakens………

Zo blijkt uit een enquĂȘte onder 1000 heteroseksuele Britse stellen.

In het algemeen blijken vrouwen tevreden te zijn met hun seksleven als ze zo veel of zo weinig seks hadden als ze zelf willen. Toch bleek de kwantiteit van seks niet beslissend te zijn voor de tevredenheid.

Slechts 18% van de 50-plussers vertelde elke dag of om de paar dagen seks te hebben. Eenzelfde aantal doet het wekelijks, terwijl 21% 1x per week of per maand vrijt. Maar het hoogste percentage, namelijk 27%, bekende ‘zelden’ seks te hebben. 16% van de mensen boven de 50 is helemaal met seks gekapt.

Wanneer de vrouwen ondervraagd werden over zin in seks en problemen met seksuele prestaties, kwamen vooral de problemen bij hun man naar voren. Tweederde van de ondervraagden bekenden zelfs dat hun partners al eens te maken kregen met een gebrek aan sekslust en / of erectieproblemen.

De meeste dames geven het ouder worden en het tragere levensritme daarvan de schuld, maar volgens experts is dat vaak niet het geval. Het kan ook een aanwijzing zijn van een onderliggende aandoening met ernstige gevolgen.

Bij de mannelijke 50′ers is 16% zeer ontevreden over zijn seksleven. Bij de 70-plussers bleek is dat een kwart.

Mijn favoriete seksuologe Dr. Ruth Westheimer over ‘Silver Sex’, haar boek voor seks op latere leeftijd. Deze keer eens in haar moedertaaal Duits.

Lees ook:50-plussers soms te stijf voor seks
Lees ook:Een gestresste relatie met de moeder levert erectiestoornissen op
Lees ook:Mannen krijgen erectieproblemen van te weinig seks
Lees ook:Vrouwen willen kwaliteitsseks, mannen zijn van de kwantiteit
Lees ook:Flink flossen voor een stijve leuter!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>