65+ vrouwen masturberen meer dan mannen

Dankzij het zeer uitgebreide Vlaamse onderzoek SEXPERT zijn er weer actuele accurate cijfers.

Op dit blog zullen we van interessante feitjes en wetenswaardigheden verslag doen.

Vandaag over masturberen……

1800 mensen werden bevraagd: vrouwen en mannen, van 14- tot 80-jarigen, seksueel actief of niet, met partner en zonder. Het is een samenwerking tussen de Universiteit Gent, het Universitair Ziekenhuis van Gent, de KU Leuven en Sensoa.

Bijna alle mannen geven toe te masturberen. Dat is ook het geval voor 70 procent van de vrouwen. Meer dan driekwart van de mannen deed het recent nog, net als ongeveer 70% van deze vrouwen.

Bij mannen is de meest voorkomende frequentie ‘een tot meerdere keren per week’. Bij vrouwen is dat ‘een tot meerdere keren per maand’.

Vanaf 50 jaar doen mannen het wat minder vaak, vrouwen niet. Vanaf 65 jaar masturberen mannen minder dan vrouwen van diezelfde leeftijd.

Mannen, vooral jonge mannen, masturberen het meest, ook als ze een partner hebben. Vrouwen zonder partner masturberen ook dikwijls, maar minder vaak als ze een partner hebben.

In de groep tussen 50 en 64 jaar is er geen verschil in masturbatiefrequentie tussen wie een partner heeft en wie er geen heeft.

Lees ook:Masturberen binnen het huwelijk: hoe gek is dat?
Lees ook:Meer testosteron doet vrouwen meer masturberen…
Lees ook:De NL porno-surfer: McDonald-seks en weinig avontuurlijk!
Lees ook:Elke dag masturberen beschermt tegen prostaatkanker
Lees ook:Vrouwen van nu zeer positief over masturberen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>