Waar worden VIVA-vrouwen geil van?

Opwinding is nodig om tot goede seks te komen. Maar dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan

Waarvan komen vrouwen in de stemming en doen ze het ook weleens tegen hun zin met hun geliefde?

Weekblad VIVA vroeg het aan 1250 lezeressen. 35% heeft namelijk tijd nodig om in de mood te komen.

Heet worden vrouwen van erotische literatuur (61%), experimenteren met nieuwe standjes en rollenspellen (58%) en speeltjes: vibrators, tril-eieren en blinddoek (45%). Anderen te horen of zien seksen scoort ook hoog: 72%.

En 70% komt in de stemming als ze haar partner pijpt. Een fijne bijkomstigheid: in opgewonden staat durven vrouwen meer en voelen ze zich mooier (58%).

55% van de vrouwen vrijt weleens terwijl ze niet in de stemming is. De helft wil haar vent een pleziertje doen, maar zelf genieten ze er niet van. 4% had er de afgelopen maanden überhaupt geen zin in.

Toch is opgewonden raken voor de meesten weggelegd. Volgens seksuoloog Eva Broomans is het een kwestie van jezelf ontwikkelen. Een vibrator kan een hulpmiddel zijn, maar om te weten waar je écht opgewonden van raakt, kun je beter de hand aan jezelf slaan.

Vrouwen stomen zich klaar door te denken aan seks op spannende locaties (32%), seksueel gedomineerd te worden (32%) of te fantaseren over zoenen en vrijen met een vrouw (21%). Poep-, plas-, en wurgseks is met 1% niet populair.

Inmiddels lijkt het heel normaal: een vibrator kopen bij de drogist, alle delen van ‘Vijftig tinten grijs’ lezen en die vervolgens met de omgeving te bespreken. Toch blijkt zeggen wat je lekker vindt in de praktijk lastig: 38% durft niet met haar partner te praten over wat haar opwindt. En 61% ook niet met vriendinnen.

Onderdanige mannen (44%), rughaar (44%) en een kleine penis (31%) blijken de grootste libidokillers. Liever gaan de dames hard op mannen met een stevig torso (55%), gevolgd door een goed geslacht (20%) en gespierde armen (18%).

Channing Tatum (Magic Mike), Johnny Depp & Brad Pitt komen als geile kanjers uit de enquête.

De nieuwe Viva ligt vanaf vandaag in de winkel.
Hier is het hele onderzoek na te lezen.

Lees ook:Heren: eigenlijk zouden jullie dit moeten weten over vrouwen en seks
Lees ook:Mannen zijn opgewonden voor en tijdens seks. Vrouwen erna.
Lees ook:Wat doet een single ‘s avonds? Masturberen tot hij slaapt!
Lees ook:Groen & geil? Dan vind je met deze vibrator je heil!
Lees ook:Vrouwen willen vaker seks met meer pit

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Waar worden VIVA-vrouwen geil van?

  1. Hub

    planten met een geur waar vrouwen opgewonden van raken

      /   Reply  / 
  2. Henri V

    En chocolade schijnt ook een lust opwekkend stofje te bevatten, vandaar dat vrouwen ‘altijd’ zo blij met chocola zijn…..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>