Seks hebben tegen migraine en clusterhoofdpijn werkt!

Misschien had Marvin Gaye wel heel erg gelijk met zijn ‘Sexual Healing’.

Hoewel er ook mensen zijn die juist hoofdpijn krijgen na de seks, adviseren deskundigen nu voor mensen met migraine juist wel seks te hebben.

Het schijnt beter te werken dan een pijnstiller……

Een team van neurologen van de universiteit van het Duitse Minster bestudeerden of seks nou een verzachtend of een versterkend effect had.

Ze verzamelden daarvoor de gegevens van 400 patiƫnten met 2 typen hoofdpijn die gedurende 2 jaar behandeld werden.

Eenderde had seks tijdens een pijnaanval, 60% van degenen met migraine en 36% van degenen met de zogenaamde clusterhoofdpijn, merkten een verbetering op.

Mannen haalden hier vaker voordeel uit dan vrouwen, 36% gebruikte seks als pijnstiller, bij vrouwen was dit slechts 13%.

19% van de migrainelijders was achteraf zelfs compleet verlost van de pijn. 50% gedeeltelijk, en bij 29% was er sprake van een kleine vermindering van pijn.

In totaal merkte 42,7% van alle migrainepatiƫnten minstens een verbetering van 50% qua hoofdpijn op. Dat is evenveel als in studies met medicatie.

Neuroloog Nick Silver zegt in de Daily Mail dat er heel wat verschillende verklaringen kunnen zijn. Het kan komen door de vrijmaking van het pijnstillende hormoon endorfine tijdens een vrijpartij of door veranderingen qua bloeddruk en bloedvaten. Ook bleek eerder al uit scans dat het hypothalamusgebied van het brein actief is bij clusterhoofdpijn, wat ook het geval is tijdens een orgasme.

Lees ook:Migraine-lijders hebben vaak seksuele problemen
Lees ook:Hoofdpijn niet voor, maar juist na de seks
Lees ook:Seks, klaarkomen en sperma uit het medicijnkastje
Lees ook:Kwaadaardige sekshoofdpijn is nog behoorlijk taboe
Lees ook:Titanium-generatie beleeft weer betere seks!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>