De liefde tussen mannen en vrouwenborsten

dog-boobVolwassen vrouwen zijn heel vaak ontevreden met hun borsten en toch zijn vrouwenborsten,  op het gezicht na , het eerste waar mannen naar kijken.

Over waarom mannen van borsten houden zijn boeken volgeschreven, maar professor Larry Young ontwikkelde een alternatieve evolutionaire verklaring voor de liefde tussen mannen en vrouwenborsten……..

Wanneer een vrouw borstvoeding geeft, worden in haar hersenen grote hoeveelheden van oxytocine aangemaakt. Volgens de evolutieleer helpt dit moeders om op hun kinderen te focussen.

Prif. Young meent echter dat deze verbinding ook verklaart waarom mannen zo verzot zijn op borsten.

Wanneer een man haar tepels stimuleert, veroorzaakt dit bij de meeste vrouwen zowel seksuele opwinding als de aanmaak van oxytocine. Dat proces cultiveert volgens recent onderzoek een intens verlangen bij de vrouw om een diepere band aan te gaan met haar partner.

Met andere woorden: mannen kunnen zichzelf voor een vrouw aantrekkelijker maken door haar borsten te stimuleren. Het proces van natuurlijke selectie maakt in de puberteit borsten al aantrekkelijker voor mannen, waardoor ze diepere banden aangaan met vrouwen en ook meer kans maken om zich voort te planten.

Volgens Young is deze evolutionaire trend uniek menselijk. Dit zou enerzijds te maken hebben met de menselijke tendens om monogame relaties te vormen (97% van alle zoogdieren zijn niet monogaam) en anderzijds met het feit dat we rechtop lopen en seks hebben op een manier die mannen toelaat om de tepels van een vrouw te beroeren.

Sommige evolutie-biologen hebben borsten al wel een bestempeld als ‘voorbibsen’, omdat mensen 1 van de weinige soorten zijn die face-to-face paren. De meeste dieren doen het ~inderdaad~ op ‘z’n hondjes’.

Lees ook:Vrouwenborsten blijven speelgoed voor mannen
Lees ook:Heren: zo ga je lekker met haar borsten om
Lees ook:Een borst-orgasme: zo zit dat!
Lees ook:Vrouwenborsten bouncen niet, maar maken achtjes
Lees ook:De ideale Chinese borsten hebben symmetrische tepels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>