Titanium-generatie beleeft weer betere seks!

Mensen die last hebben van artrose in hun heup of knie, krijgen tegenwoordig in het ziekenhuis vrij eenvoudig een titanium prothese geplaatst.

Om die reden wordt er ook al over de ‘titanen-generatie’ gesproken.

Behalve dat ze met een nieuwe heup of knie weer een volgende ronde in kunnen qua bewegen, levert het ook nog eens meer kwaliteit en kwantiteit van seks op……….

Dat blijkt uit een onderzoek dat wetenschappers van het Lennox Hill Hospital in New York presenteren op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS). Daarvoor werden 147 patiënten die een totale heup- of knievervanging ondergingen met een gemiddelde leeftijd van 58 jaar bestudeerd.

Tweederde van deze mensen had voor de operatie problemen op seksueel gebied als gevolg van de artrose. Vooral pijn en stijfheid vormden een probleem. Ook hadden veel patiënten te maken met verminderd libido en een laag seksueel zelfbeeld.

Na de operatie rapporteerde 42% van het titanium-legioen een verbetering van hun libido, bij 41% nam de duur van de seks toe en bij 41% tevens de frequentie.

Bij 90% van de operaties zorgde de gewrichtsvervanging voor een verbetering van het seksleven. Slechts een klein gedeelte van de patiënten was na de operatie bang om het kunstgewricht te beschadigen, waardoor het seksueel functioneren juist minder werd.

“Ons onderzoek benadrukt het belang van seksualiteit bij het evalueren van een knie- of heupoperatie”, aldus onderzoeker Jose A Rodriguez. “Het is een belangrijk om dat te bespreken met patiënten, ook om angst voor het beschadigen van het nieuwe gewricht te voorkomen.”

Lees ook:Kijkoperatie bij liesbreuk verbetert seksleven mannen
Lees ook:Seks lokt zelden hartinfarct uit
Lees ook:Prostaatbesparende chirurgie bij blaaskanker voorkomt impotentie
Lees ook:Ook mannen aan de bekkenbodemspier-training: betere erecties
Lees ook:Neuken op doktersrecept tegen slapeloosheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>