De oude Egyptenaren neukten alleen in de gloeiend hete zomers

Al vaker schreven we hier bij seks.blog over de invloed van de seizoenen op het libido.

Van warm weer worden met name mannen vreselijk viriel en wie ken er niet de stoeipartijen met zo, zee, strand en zan (in de bilnaad)?

Ook de oude Egyptenaren aan de rand van de woestijn deden het het liefst bij temperaturen ronde de 40 graden Celsius…….

Archeologen, die in de Egyptische Dakhlaoase in een 1800 jaar oude begraafplaats 765 graven blootlegden, bepaalden aan de hand van hun positie ten opzichte van de zon in welke maand elke persoon gestorven was. Onder de opgegraven resten waren 124 baby’s die stierven tussen de 18 en 45 maanden na de bevruchting.

Uit deze informatie konden de wetenschappers afleiden in welke periode de baby’s geboren waren en welke periode in het Oude Egypte de meest populaire was voor seks.

De uitkomst van het onderzoek, dat onlangs werd voorgesteld op de jaarlijkse bijeenkomst van de Society for American Archaeology in Honolulu, is opmerkelijk omdat men ervan uitgaat dat in andere oude mediterrane culturen juist minder baby’s werden verwekt tijdens de zomermaanden omdat de verzengende hitte ook de kwaliteit van het sperma aantast.

Volgens de onderzoekers heeft het te maken met de overstromingen van de Nijl. De inwoners van de Dakhlaoase geloofden dat de rivier een sleutelrol speelde in de vruchtbaarheid van het land. Overstromingen waren er tijdens de zomermaanden. Het fenomeen van de zomerseks zou zelfs tot in de jaren 1920 en 1930 zijn blijven duren, blijkt uit geboortecijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over het platteland van Egypte.

In januari was het aantal bevruchtingen het laagst. Dat zou te maken hebben met het christelijke gebruik van seksuele onthouding tijdens de advent en de vastentijd. Egypte was een tijd lang onder het gezag van het Romeinse Rijk met zijn Rooms Katholieke kerk.

Tenslotte suggereert het geboortepatroon dat er toen reeds een vorm van anticonceptie was, met o.a. als bestanddelen krokodillenmest en honing. Hoe het middel in het lichaam ingebracht werd, is niet duidelijk. Misschien was het denken eraan al genoeg om hen de lust tot seks te ontnemen.

Lees ook:Amateur-archeoloog vindt Romeinse hoerenlopers-munt
Lees ook:Purno de Purno is anno 2013 wel degelijk porno
Lees ook:De seksuele frustraties van de Arabische wereld
Lees ook:Anticonceptie uit de oude doos I
Lees ook:Anticonceptie uit de oude doos II

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>