Mannen hebben om zin te krijgen in seks ook wat vrouwelijk hormoon nodig

dagenike: Big Belly Man

Bij mannen denken we qua hormonen in de eerste plaats altijd aan testosteron en bij vrouwen aan oestrogeen en progesteron. Maar elke vrouw heeft ook wat mannelijk hormoon in haar lichaam en vice versa.

Zonder testosteron heeft een vrouw geen libido, mar nu blijkt ook het vrouwelijke hormoon oestrogeen belangrijk te zijn voor mannen en hun trek in seks…….

In ‘The New England Journal of Medicine’ stond deze week een artikel over de penopauze en testosteron. Daarbij blijkt ook een vermindering van oestrogeen een rol te spelen.

400 gezonde mannen tussen 25 en 50 jaar kregen een medicijn dat de natuurlijke testosteron- en oestrogeen-productie onderdrukt, een middel dat ook bij mannen met prostaatkanker wordt gebruikt.

Vervolgens kregen 200 mannen 16 weken lang of een testosteron-gel. De andere 200 mannen kregen ook 1 van die beiden, maar dan met een medicijn dat de omzetting van testosteron in oestrogeen stopt.

Als testosteron en oestrogeen licht daalden werd ook de interesse in seks minder en de mannen werden wat dikker rond hun middel. Bij nog minder testosteron en oestrogeen kregen ze erectiestoornissen en werden ze nog zwaarder. Het zwaarder worden had opvallend genoeg vooral met het ontbreken van het vrouwelijk hormoon te maken.

De onderzoeker: “Wat veel mensen zal verbazen is dat het verlies aan seksuele interesse in mannen met weinig testosteron in feite veroorzaakt wordt door een te laag gehalte aan oestrogeen.”

Er waren wel eerder aanwijzingen. Mannen die een seksverandering ondergaan krijgen tijdens die behandeling oestrogeen toegediend om vrouwelijke vormen te krijgen. Bekend was dat die toediening vaak een groot libido tot gevolg heeft.

Lees ook:Minder zin na menopauze? Slik een pil met mannenstof
Lees ook:Steeds meer vrouwen aan de testosteron als opkrikker van het libido
Lees ook:Pharmaceutische industrie werkt aan combi anticonceptie-/lustpil
Lees ook:Vrouwen willen vanavond om 11 uur seks!
Lees ook:Testosteron: noodzakelijk voor zijn én haar libido!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mannen hebben om zin te krijgen in seks ook wat vrouwelijk hormoon nodig

  1. Hendrik

    Een zekere Dr. Wullink, in leven arts te Voorst heeft mij in ongeveer 2001 verteld dat hij op geleide van een Duits boek, mannen met erectieproblemen oestrogeen medicatie van een lage dosis met succes voorschreef ter verbetering van erectie en libido. Hij vertelde mij zeer alert te zijn op borstgroei bij de mannen. Als hij dat constateerde zou hij de dosering verlagen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>