Sukkelseks is de praktijk van alledag

Gisteren werd bekend dat het woord ‘sukkelseks’ opgenomen is in ‘De Dikke van Dale’. Het zegt veel over deze tijd.

In Japan heerst het celibaatsyndroom en worden er te weinig Japannertjes gemaakt, maar ook wij in West-Europa hebben de recessie in bed.

Uit onderzoek van onze zuiderburen blijkt dat driekwart van de vrouwen vindt dat de seks echt beter kan………

Het internationale marktonderzoekbureau Ipsos ondervroeg samen met marketingbedrijf MSLGroup 1000 mannen en vrouwen tussen 18 en 70 jaar over hun seksleven.

1 op de 5 Belgen (Vlaanderen & Walloniƫ) zegt verscheidene keren per week seks te hebben. 17% eens per week en 19% doet het 2 Ơ 3 x per maand. 10% van de mannen en 26% van de vrouwen hebben helemaal geen seks.

Het tijdschrift KNACK vroeg de Antwerpse uroloog en liefdesprofessor Bo Coolsaet om commetaar.

“Dit zijn realistische cijfers, in de lijn van andere internationale studies. Vooral boeiend is dat het aantal mensen dat meermaals per week vrijt en het aantal mensen dat geen seks heeft, hetzelfde is. Steeds meer mannen en vrouwen vrijen niet, ook als ze een relatie hebben.”

80% van de mannen en 70% van de vrouwen zegt een goed seksleven te hebben. 8% van de vrouwen en 4% van de mannen zegt er helemaal geen belang aan te hechten.

Coolsaet: “Mannen en vrouwen vinden goede seks even belangrijk, maar mannen hebben doorgaans de neiging om op zulke vragen wat overdreven te antwoorden. Vrouwen antwoorden eerlijker.”

Het overgrote deel der Belgen denkt dat hun seksleven beter kan.

Coolsaet: “Mannen en vrouwen hebben vaak andere voorkeuren in bed. Dat veel respondenten aangeven dat hun seksleven nog kan verbeteren, toont aan dat ze weleens fantaseren over iets anders dan wat ze gewoon zijn.”

35% van de mannen blijkt soms of vaak last te hebben van vroegtijdige zaadlozing, wat het de meest voorkomende seksuele stoornis maakt onder Belgische mannen. Driekwart van de mannen en zelfs nog iets meer vrouwen vindt dat dit invloed kan heeft op het zelfvertrouwen van de man. Voorts wordt bijna een kwart van de mannen gehinderd door erectiestoornissen en eveneens een kwart door weinig libido.

Coolsaet: “Vanaf 40 jaar nemen erectieproblemen en andere stoornissen bij mannen toe. Vroegtijdige zaadlozing is inderdaad een vaak voorkomend probleem. Ik behandel koppels waarvan de vrouw nog nooit een normaal seksleven of orgasme heeft ervaren, omdat de man binnen enkele minuten of seconden al klaarkomt.”

Het volledige verhaal over het onderzoek naar het seksleven van de Belg, met commentaar van Bo Coolsaet, staat deze week in KNACK.

Lees ook:Snel klaarkomen is aangeboren
Lees ook:Snelle Jelle: ‘help, hij komt te vroeg klaar!’
Lees ook:Mannen met vroegtijdige zaadlozing zijn teveel met zichzelf bezig in bed
Lees ook:Mannen willen weten hoe ze een vrouw een meervoudig orgasme kunnen bezorgen
Lees ook:Vroegtijdijdige zaadlozing wordt door huisartsen onderschat

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Sukkelseks is de praktijk van alledag

  1. Fleur

    Goed artikel. Sukkelseks moet ook prima kunnen, lekker samen stuntelen maar vooral genieten en doen wat jullie fijn vinden!

      /   Reply  / 
  2. fleur

    Hey Fleur, hier ook een Fleur, de naam zegt al genoeg, je hebt groot gelijk. maar met ne Fleur duurt dat stuntelen toch niet lang ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>