Onze ouders deden het vaker, maar wij hebben creatievere seks

Als mannen en vrouwen goed in hun vel steken en het gevoel van een ‘overwinningsroes’ hebben, schiet hun libido omhoog als het ware.

Nu met de recessie en geldzorgen gebeurt het omgekeerde. Er wordt dus minder geneukt.

Maar het goede nieuws is dat jonge mensen van nu een wel veel afwisselender seksleven hebben dan vorige generaties……

Dit stellen Britse onderzoekers na een studie onder meer dan 15.000 Britten tussen de 16 en 44 jaar. Deze resultaten werden vergeleken met gelijkwaardige onderzoeken uit 1990 en 1991 (Natsal-1) en tussen 1999 en 2001 (Natsal-2)

Gemiddeld hadden deze deelnemers minder dan 5x per maand seks. Dat is laag in vergelijking met de 6x per maand uit de statistieken van 1990-1991 en 1999-2001.

De onderzoekers wijzen het moderne leven aan als schuldige. De manier waarop mensen tegenwoordig leven, de haast en constante aanwezigheid van social media zouden een belangrijke impact hebben op het libido.

Aan de andere kant is de seks gevarieerder geworden. Mensen hebben nu ook duidelijk minder schroom om details over hun seksleven te onthullen dan vroeger. “De bereidwilligheid bijvoorbeeld waarmee zoveel vrouwen toegeven dat ze lesbische seks hebben, betekent een grote culturele omwenteling”, aldus onderzoeker William Saletan in The Lancet.

Ondervraagde mannen hadden in de periode 2010-2012 gemiddeld 4,9x per maand seks, de vrouwen 4,8x. In eerdere onderzoeken was het gemiddelde voor beide 6x per maand.

Tevens blijkt dat het gebrek aan interesse in seks niet zozeer een ‘vrouwenkwaal’ is. Ongeveer 15% van de mannen gaf aan een verlies van het libido te ervaren.

Mannen tussen de 25 en 34 hebben overigens de meeste seks: 5,4x per maand, bij de vrouwen zijn dat de 16 tot 24-jarigen met 5,8X

Sekstrends op een rijtje:
* Vrouwen hebben meer seks met elkaar
* Vrouwen hebben vaker anale seks
* Bij zowel mannen als vrouwen is het gemiddelde aantal bedpartners toegenomen
* Steeds meer jongeren hebben seks voor hun 16e
* Minstens 40% van de mannen en vrouwen hebben recent een seksueel probleem gehad
* 10% ondervraagden is verdrietig of ongerust over hun seksleven.

Lees ook:Mannen zijn te bescheiden over hun seksuele prestaties
Lees ook:De gespannen man wordt slap in bed
Lees ook:Lengte telt wel degelijk bij seks
Lees ook:Hoe vaak doen we het?
Lees ook:Gamende vrouwen zijn tuk op seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>