Is seks sport in bed?

Met termen als sexercise en Willem Wortel dieetboeken die veel seks adviseren, zou je bijna geloven dat je je bed niet meer uit hoeft om te sporten.

Eerdere onderzoeken gaven al aan dat de calorieverbranding toch wel enigszins tegenvalt en de waarheid is dat een stevige vrijpartij qua lichaamsbeweging ergen tussen wandelen en joggen in valt.

Hoewel het er natuurlijk ook vanaf hangt hoe lang je het volhoudt…….

Dr. Antony D. Karelis van de universiteit van Quebec deed er onderzoek naar met behulp van 21 stellen.

Ze werden gedurende 30 minuten op de loopband gezet om belangrijke data over hun energieverbruik te verzamelen. Door deze te vergelijken met de fysieke gevolgen van een vrijpartij, kon gemeten worden hoeveel inspanning seks werkelijk vereist.

Om dat te doen kregen de vrijwilligers een activiteitsmonitor in de vorm van een armband mee naar huis. Deze stond in voor het meten van calorieverbruik en het aangeven van de MET-waarden (metabool equivalent van een inspanning). Hiermee wordt gemeten hoe vermoeiend een bepaalde activiteit is in verhouding tot de toestand in rust (1-MET).

Het blijkt dat vrijen op de MET-schaal overeenstemt met gematigde lichaamsbeweging. Voor mannen vertaalt zich dat in 6-MET, terwijl de teller bij vrouwen gemiddeld op 5.6-MET staat. Je kan het vergelijken met bergop wandelen of een dubbelspel tennis spelen. Uit de test op de loopband blijkt dat joggen veel meer inspanning vraagt: gemiddeld 8.5-MET voor de heren, 8.4-MET voor de dames.

Qua verbranding is seks blijkbaar goed voor 4 kcal per minuut bij de man en 3 bij de vrouw, tijdens vrijpartijen die varieerden tussen 10 en 57 minuten, voorspel inclusief. Joggen is goed voor respectievelijk 9 en 7 kcal per minuut.

Seks kan nu en dan gezien worden als significante lichaamsbeweging en is dus zeker een aanrader voor mensen die de weg naar de sportschool niet vinden.

Lees ook:Seks hebben valt qua calorieën verbranden tussen wandelen en joggen in
Lees ook:Vrouwen verklappen: het gemiddelde nummertje duurt 10 à 14 minuten
Lees ook:Jammer maar helaas: seks is geen work out
Lees ook:Turkse mannen komen het snelst klaar
Lees ook:Seks is geen topsport, maar zo verbrand je toch calorieën

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>