Oxytocinespray zorgt bij hem en haar voor gelukzalige orgasmes

Oxytocine is een stofje dat vrijkomt bij intimiteit.

Vrouwen die borstvoeding geven maken het aan, maar ook na een vrijpartij zorgt dit zogenaamde ‘liefdes- of knuffelhormoon’ voor een gevoel van intense tevredenheid en contact.

Maar het blijkt ook voor de seks z’n werking te hebben. Stellen die voordat ze de liefde gingen bedrijven een ‘snufje oxytocine’ namen, ervaren himmelhoch jauchzende orgasmes………..

Onderzoekers van de Hannover Medical School gaven 30 gezonde stellen, die al langere tijd samen waren, een jaar lang een oxytocine-spray mee dan wel een placebo-spray.

Na de seks vulden ze een vragenlijst in.

De uitkomst was dat oxytocine er niet voor zorgde dat mensen meer zin in seks kregen of tijdens de daad meer opgewonden raakten. Wel kwamen zij intenser klaar.

Voorts hadden mannen achteraf een groter tevredenheidsgevoel en vrouwen vonden dat ze hun seksuele verlangens beter konden delen.

De Duitse onderzoekers hopen dat oxytocine in de toekomst mensen met seksuele problemen als een een laag libido of erectieproblemen kan helpen.

Oxytocinespray bestaat reeds en is verkrijgbaar via de apotheek. Het wordt bijvoorbeeld aan zogende vrouwen gegeven en bij bepaalde psychische aandoeningen.

Lees ook:Jongeren denken echt niet gemakkelijk over ruilseks
Lees ook:Seks met de ex meer regel dan uitzondering
Lees ook:De top tien redenen waarom echte seks zo gezond is
Lees ook:Hoe meer tattoos hij heeft, des te meer (buitenechtelijke) seks ook
Lees ook:Pas op: klaarkomen maakt loslippig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>