Pas op: klaarkomen maakt loslippig

Wie kent er niet de sappige verhalen van vrouwelijke spionnes die in het bed met de ‘tegenpartij’ hen de grootste geheimen aftroggelen?

Dat is niet voor niets. Niet alleen zorgt intimiteit natuurlijk voor een vertrouwelijke sfeer, maar goede seks doet daar nog een schepje bovenop.

Mensen zijn vlak na een orgasme veel opener dan in normale omstandigheden.

Tijdens het nagloeien vertellen ze dingen waar ze anders over zouden zwijgen als het graf……….

Dat beweren onderzoekers van de University of California (VS) in het vakblad Communication Monographs.

Ze lieten proefpersonen een nauwkeurig dagboek bijhouden over hun seksleven en communicatie met hun partner(s). Daaruit bleek dat mensen vooral in bed hun intiemste gedachten uitspreken.

Dat komt omdat bij een orgasme oxytocine vrijkomt, een stof die ons een aangenaam gevoel geeft en eerder met een verhoogd gevoel van vertrouwen in verband is gebracht.

Bovendien remt oxytocine stresshormonen en zorgt het voor een ‘pro-sociale’ setting wordt. Met andere woorden: mensen voelen zoveel intimiteit dat ze dingen willen delen.

Dé manier om te zorgen dat je geen geheimen verraadt in bed, is door stevig te drinken. Alcohol heft een aantal goede eigenschappen van oxytocine op en zorgt ervoor dat je minder intimiteitsgevoelens ervaart en eerder in slaap kukelt.

Lees ook:Oxytocinespray zorgt bij hem en haar voor gelukzalige orgasmes
Lees ook:Alcohol zorgt voor een dubbele kater na de seks
Lees ook:Krik je libido op door …… in bed te duiken
Lees ook:Goede seks zorgt voor een betere carrière
Lees ook:Vrouwen masturberen meer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>