Werkvloer is broeinest voor seksuele verhoudingen

Maar liefst tweederde van alle affaires in Nederland beginnen op de werkvloer.

Ook sportverenigingen, sociaal-culturele verenigingen of vrijwilligers activiteiten blijken voedingsbodems voor seksuele contacten……

Zo blijkt uit onderzoek van de datingwebsite sexcontactmarkt.nl.onder 2200 mannelijke en vrouwelijke leden.

21% heeft in de directe omgeving ervaring met affaires of vreemdgaan. In 65% van ging het om ontmoetingen die begonnen op de werkvloer. 25% heeft weleens een oogje gehad op een collega.

Overigens is het opvallend dat 9% van de vrouwen aangeeft voor promotie een one-night-stand te overwegen. Uit een eerder soort gelijk onderzoek bleek al dat vrouwen eerder geneigd zijn iets te beginnen met een leidinggevende, terwijl mannen vaker een affaire hebben met iemand die lager in de hiërarchie zit.

Volgens de ondervraagden is de grootste oorzaak van een affaire op het werk dat er steeds meer vrouwen aanwezig zijn op de werkvloer. Statistieken van het CBS bevestigen deze groei.

Driekwart van de affaires vinden plaats tussen mensen die elkaar al jarenlang kennen. In de helft van de gevallen komt de minnaar of minnares zelfs uit dezelfde woonplaats. Mede daarom blijkt het bijna onmogelijk een affaire geheim te houden. Bijna 60% van de relaties is uiteindelijk stukgelopen, met alle gevolgen van dien.

Ook op verenigingen kan de vlam in de pan slaan. Een kwart van alle affaires ontstaat bij voetbal- en tennisclubs of sociaal-culturele evenementen groepen, waarbij passie in vele betekenissen van het woord worden gedeeld.

Overigens staat de decembermaand al bijna weer op het stoepjes. Kerst- en Nieuwjaarsborrels zijn vaak startpunten van affaires, vreemdgaan en/of relaties.

Lees ook:Decemberborrels: broeinesten voor seks en affaires
Lees ook:1 op de 10 heeft seks onder werktijd
Lees ook:Managers hebben weinig problemen met seks op de werkvloer
Lees ook:Kwart van Nederlanders heeft/had seks met collega
Lees ook:Bankiers ook buiten kantooruren graaierig: 3/4 gaat vreemd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>