Heet in de mond, heet in de …..

Bovenstaande is een variatie op een gezegde uit de vorige eeuw. ‘Heet in de mond, koud in de kont’.

Dat gold dan met name voor vrouwen die veel over seks praatten, wat toen ‘not done’ was en dan werd erbij gezegd dat deze dames wel koelkasten zouden zijn tussen de lakens. Jaja.

Vandaag slaat dat ‘heet’ op voedsel. Pedis dus.

Mannen die houden van veel pepers in hun eten, zijn testosteronbommen……

Maar wat is nou de kip of het ei? Rode pepers (werkzame stof capsaïcine) staan ook bekend als afrodisiaca, dus als voedsel dat het libido opkrikt.

Maar volgens nieuw onderzoek, toepasselijk ‘Some like it hot’ geheten,  suggereert dat ook het omgekeerde waar kan zijn, zo staat te lezen in het vakblad ‘Physiology and Behavior’.

114 mannen tussen de 18 en 44 jaar kregen een bord met aardappelpuree voorgeschoteld waar ze naar hartenlust chilisaus en zout aan konden toevoegen. Er bleek een duidelijk verband tussen een hoger gebruik van de pikante saus en de testosteronwaarden in het speeksel van de mannen.

Hoeveel chilipepers een man lekker vindt, houdt dus ook verband met zijn sociale dominantie, agressie en risicogedrag, aldus professor Laurent Begue. Omgekeerd worden lage testosteronwaarden geassocieerd met loomheid, depressie en erectieproblemen.

Deze resultaten liggen volgens hem in dezelfde lijn als ander onderzoek dat verbanden aantoont tussen testosteron en financiële, seksuele en gedrags-risico’s.

“In dit geval, wordt het toegepast op risico’s nemen met smaken. Het is ook mogelijk dat het regelmatig consumeren van capsaïcine bijdraagt aan verhoogde testosteronwaarden, hoewel dit alleen maar aangetoond is bij knaagdieren”, aldus prof. Begue.

Lees ook:Van hard fietsen krijg je traag zaad
Lees ook:Grote penis, kleine penis en hun rol bij anale homoseks
Lees ook:Wat kookt de gastroseksueel? Botergeile afrodisiaca!
Lees ook:Zijn kale mannen potenter?
Lees ook:Ooit een impotent konijn gezien?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>