Potje SM-seks in plaats van mediteren tegen de stress

Nu de ‘Fifty Shades Of Grey’-koorts weer aan het oplopen is vanwege de nakende premiere van de gelijknamige speelfilm is de (BD)SM weer een hot issue.

Niet verwonderlijk dus dat de wetenschap er ook op springt.

En verbazingwekkend genoeg heeft een potje kinky sex meer positieve effecten dan je zou verwachten…….

‘Chains and whips excite me’, zingt wereldster Rihanna zeer overtuigend.

Volgens recent onderzoek van psychologe Roni Jacobsen, waar New York Magazine over bericht, is er een positief effect van SM-seks op angstgevoelens.

Zin ondervroeg en onderzocht daartoe meerdere mensen over hun kinky activiteiten , en die vertelden allemaal dat het een uitstekende manier is om stress te verlichten.

Het werkt een beetje zoals yoga en meditatie, volgens de ervaringsdeskundigen. Wanneer je vastgebonden bent, kun je zelf niets doen en ben je dus ook niet verantwoordelijk voor alles wat rondom jou gebeurt. Het is een vorm van vrijheid, waarin veel mensen zich heerlijk kunnen laten gaan.

Deze verklaring wordt ondersteund door eerdere onderzoeken over BDSM.

Wetenschappers denken dat er ook een fysieke verklaring is voor deze rust, naast de mentale. Pijnprikkels kunnen zorgen voor meer bloeddoorstroming op de lichaamsdelen die onder handen genomen worden.

Dat houdt in dat er op dat moment minder bloed door het deel van je hersenen stroomt dat verantwoordelijk is voor stress en angstgevoelens. Kalmte en rust zou dan het resultaat zijn.

Lees ook:Seks tegen een burn-out
Lees ook:Lady GaGa heeft nu een vampieren-fetish
Lees ook:Franse ouders houden kleuters van school i.v.m. ‘seks- & masturbatielessen’
Lees ook:Spread the love, don’t spread the disease
Lees ook:Google moet F1-baas Mosley bij ‘nazi-orgie’ verwijderen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Potje SM-seks in plaats van mediteren tegen de stress

  1. Gerjan

    Grappig dat dit naar voren komt in mijn ‘meditatie allert’. Dit is eens een ander voorbeeld dan er normaal wordt gesteld over ‘zijn met dat wat er is’. Een goede training zo’n volledige overgave.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>